Bloemkoolsoep

BleomkoolsoepIk houd van gebonden soep zonder poespas. Ik heb het zonder knoflook en ui gedaan, voor de verandering. De eerste dag heb ik alleen de soep gegeten, de tweede dag met plakjes champignons er in. Ook best lekker!

Eet smakelijk!

José

  • Één bloemkool (niet te klein, niet te groot)
  • ½ eetlepen kerrie of massala
  • Chilivlokken (naar smaak)
  • Twee bouillonblokjes
  • Oestersaus (één eetlepel)
  • Ketjap Manis (scheutje), en zou naar smaak
  • Één (flinke) eetlepel crème fraiche

De bloemkool in roosjes met water in de pan met de kerrie, chilivlokken en bouilonnblokjes (zout hoeft niet persé). De bloemkool helemaal gaar koken, door en door gaar.

Daarna met de staafmixer pureren, dan de oestersaus en ketjap goed er doorheen roeren. Als het klaar is nog op smaak brengen, dit naar eigen smaak.

Op het laatst een (flinke) eetlepel crème fraiche er doorheen roeren.

Eet smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/bloemkoolsoep/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.