Over Denkraam

Denkraam

Deze website

De website denk-raam.nl is een site vol nieuws, achtergrondartikelen, ervaringsverhalen, gedichten en foto’s. Regelmatig wordt hier door de redactie en correspondenten artikelen geplaatst. Natuurlijk is het mogelijk om op de artikelen te reageren. Denkraam wordt ondersteund door Basisberaad Rijnmond.

Voor en door cliënten en betrokkenen

De redactie en correspondenten van Denkraam zijn vrijwilligers. Veel van de redactieleden zijn ervaringsdeskundig, of zijn op andere manier betrokken bij de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en/of verslavingszorg. Vanuit eigen perspectief schrijven wij over ontwikkelingen in de zorg en geven onze visie. Maar ook wordt er bijvoorbeeld geschreven over bijeenkomsten die worden bijgewoond of voorzieningen.

Ontstaan

In 2002 werd in het Platform Cliëntenraden Rijnmond gesproken over informatievoorziening vanuit cliëntenperspectief. Dit leidde tot drie initiatieven: een informatiewinkel (Cliënten Informatie Punt), een Klantenkrant en website met nieuwsvoorziening (GGzPlaza). Een werkgroep heeft zich gestort op de klantenkrant, en december 2002 was er het eerste resultaat: het proefnummer van ‘Het Blad: de Krant’ kwam uit. Clip en GGzPlaza (de website) startten in 2003.

In 2003 werd er een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe naam. Deze werd gewonnen door Ernest Smit voor zijn inzending: Denkraam.  Sinds 2003 werd er zes maal per jaar het tijdschrift Denkraam uitgebracht.

Jubileum

September 2011 verscheen het 50e (jubileum)nummer van Denkraam; dat werd toen feestelijk uitgereikt aan wethouder sociale zaken Marco Florijn, in aanwezigheid van (ex-)cliënten uit de ggz, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, vertegenwoordigers van cliëntenraden en betrokken organisaties uit de regio Rijnmond.

Van tijdschrift naar website

In 2003 was er al samenwerking tussen Denkraam en het ‘zusterproject’ GGzPlaza, welke een nieuwswebsite onderhield en trainingen waar mensen hun computervaardigheden konden opvijzelen. Eind 2004 vormden Denkraam en GGzPlaza één redactie, een samenwerking die lang goed ging. Denkraam en GGzPlaza werden ondersteund door Basisberaad Rijnmond. In 2012 werd intern gekeken welke projecten en diensten van het Basisberaad verder door zouden gaan. Denkraam en GGzPlaza gingen nu volledig samen en zich richten op nieuwsvoorziening via website en sociale media. Dit onder de naam Denkraam.

Oude nummers kunt u hier terugzien.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/over-denkraam/