Goedkoop eten in de wijk

Al eerder publiceerden we over goedkope of gratis eetplekken. Een van die plekken is Sociaal café Onder de Oranjeboom in Feyenoord. Dit sociaal café is opgezet vanuit de gaarkeuken, De gaarkeuken is een Rotterdams project voor mensen in de wijk die het financieel moeilijk hebben, of behoefte hebben om de eenzaamheid te doorbreken.

Dit doet De Gaarkeuken door middel van wijkrestaurants, waar ‘Onder de Oranjeboom’ er een van is. In de Provenierswijk is er sinds 2020 een andere: ‘In de Provenier’ (Provenierssingel 6). Voor €5,- euro heb je een twee gangen maaltijd. Onder voorwaarden kan je een verwijzing krijgen, dan is het goedkoper of gratis. Een aanrader als je een lekkere maaltijd wilt met buurtgenoten, en toch weinig geld hebt.

Sjaak en Clara Sies, oprichters van Voedselbank Nederland, hebben nieuwe wegen gezocht om Rotterdammers, die het niet breed hebben te ondersteunen. In samenwerking met Humanitas bereidden ze vanaf 21 maart 2017 voor drie dagen per week in de keuken van het verzorgingstehuis aan de Persoonshaven. Een paar jaar later verzorgen ze voor buurtbewoners vijf dagen per week een maaltijd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/goedkoop-eten-in-de-wijk/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: