Krachten bundelen informele en formele zorg Rotterdam

Wanneer:
6 oktober 2023 @ 10:30 – 11:00
2023-10-06T10:30:00+02:00
2023-10-06T11:00:00+02:00
Waar:
Wijkpaleis Rotterdam
Claes de Vrieslaan 72
Rotterdam
Kosten:
Gratis
Contact:
Wijkpaleis Rotterdam
Krachten bundelen informele en formele zorg Rotterdam @ Wijkpaleis Rotterdam

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Week van de Medezeggenschap en Festival Gezond Verstand, een week over mentale veerkracht.

We nodigen je graag uit om op vrijdag 6 oktober met actieve wijkbewoners, cliëntenraden die actief zijn in Rotterdam en initiatiefnemers van Zorgvrijstaat in gesprek te gaan over zorg en ondersteuning van de toekomst. Deze bijeenkomst is een vervolg op de Meetup van 19 juni in Rotterdam waarin we waardevolle gesprekken voerden over het versterken van eigenaarschap en zeggenschap over zorg en welzijn. <Lees hier een verslag. Bekijk een video>

Het zorgsysteem is (te) ver af komen te staan van de samenleving en loopt nu zelf tegen de grenzen aan van hoe we inmiddels gewend zijn dit te organiseren. Tijdens deze middag willen we heel open de vraag op tafel leggen: hoe zien we ‘zorg en ondersteuning’ als onderdeel van onze samenleving en hoe organiseren we dat?

Nieuw samenspel

Laten we samen zoeken naar nieuw samenspel vanuit informele en formele netwerken: vanuit de gemeenschap, vanuit al dan niet georganiseerde vrijwilligers, vanuit meer of minder gespecialiseerde professionals. Met gebundelde krachten kunnen we meer waarde creëren. Anders doen begint bij anders kijken. Hoe kunnen we zorg anders zien en terugbrengen dicht bij mensen en buurten. 

Krachten bundelen

Hoe kunnen we als informele netwerken, zelfregie initiatieven én cliëntenraden de krachten bundelen? Hoe kunnen we bijdragen aan toekomstbestendige zorg waar mensen ook zelf mede eigenaar zijn van nieuwe oplossingen en duurzame ontwikkeling? Dat vraagt om meer invloed van de mensen in de wijk: hoe versterken we de zeggenschap over zorg en welzijn?

Mensen willen graag een waardevol leven leiden, een leven dat betekenis geeft. We streven naar een samenleving waar ruimte is om jezelf te zijn, er voor elkaar te zijn en waar ieder op zijn of haar manier bijdraagt. In Rotterdam bouwen veel mensen actief aan netwerken waarin mensen er voor elkaar zijn in de wijken en buurten. Er is duidelijk een beweging naar herstelgemeenschappen, community mental health, zorgzame gemeenschappen. Idealiter zou professionele zorg daarop organisch aansluiten zodat we elkaar versterken, samen meer waarde creëren en daarmee ruimte voor mensen om een waardevol leven te leiden.

Wat zijn jouw/jullie ideeën? Praat je mee?

Voor wie?

Cliëntenraden actief in Rotterdam, actieve wijkbewoners Rotterdam

Wanneer?

6 oktober van 10.30 – 13.00 in het Wijkpaleis Rotterdam

Aanmelden

via dit aanmeldformulier

Kosten

Tijdens de Week van de Medezeggenschap zijn alle cursussen en bijeenkomsten kosteloos voor zowel leden als niet-leden van LOC.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/activiteit/krachten-bundelen-informele-en-formele-zorg-rotterdam/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.