MIND Dag van de Mentale Gezondheid

Wanneer:
10 oktober 2023 @ 13:00 – 16:00
2023-10-10T13:00:00+02:00
2023-10-10T16:00:00+02:00
Waar:
Divers
Kosten:
Gratis
Contact:
Wij zijn Mind!
(033) 303 23 33
MIND Dag van de Mentale Gezondheid @ Divers

Wat is World Mental Health Day?

10 oktober is het de Dag van de Mentale Gezondheid, World Mental Health Day, of voorheen Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Met ruimte voor voorlichting, acties, in gesprek met elkaar gaan en destigmatisering. 

World Mental Health Day 2023

#OpenUp – 2 tot en met 10 oktober

Sinds 2017 organiseert MIND samen met Human en 3FM de #OpenUp campagne: een week waarin we iedereen en in het bijzonder jongeren oproepen open te zijn over psychische problemen. Praat erover, en laat ook aan anderen zien dat je openstaat voor het verhaal van een ander.

Dit jaar eindigt de #OpenUp-week op 10 oktober, de Landelijke Dag Psychische Gezondheid, en zal 2 oktober beginnen. We hopen dat zoveel mogelijk organisaties, zoals zorginstellingen, scholen en bedrijven, rondom deze dag aandacht willen besteden aan openheid over psychische problemen. Dit jaar staat de week in het teken van omgaan met tegenslagen. Hoe is je mentale weerbaarheid?

Ga je iets posten op social media? Gebruik dan de hashtag: #OpenUp

MIND Festival – 10 oktober

Op dinsdagmiddag 10 oktober organiseren we een MIND Festival voor alle leden en vrijwilligers van MIND Platform. Een festival vol inspiratie, ontmoeting en gezelligheid om elkaar (nog) beter te leren kennen en van elkaar te leren. Meer informatie vind je hier. 

Samen sterk, samenwerking met en ondersteuning van naasten – 12 oktober

Afgelopen jaren heeft MIND de ontwikkeling van divers aanbod aan ondersteuning van naasten bevorderd. Van het FamilieMINDed adviestraject voor teams over het samenwerken met en ondersteunen van naasten tot de professionaliseren van Familie Ervaringsdeskundigen en meeschrijven aan het kwaliteitskader forensische zorg. Ook leden als MIND Ypsilon en PlusMinus timmeren hard aan de weg met hun aanbod voor familie en naasten, zoals de ontwikkeling van het digitale platform ‘Boven Jan’

Dit aanbod willen we graag onder de aandacht brengen van de professionals in de ggz en forensische zorg. Ben je als familie/naasten actief binnen een instelling? Neem je dan een professional mee?

Wil je meer weten? Kom dan naar de bijeenkomst: ‘Samen Sterk, door samenwerking met & ondersteuning van naasten’

  • Datum: 12 oktober 2023
  • Tijd: 11.30 – 16.45 uur
  • Locatie: GGZ Centraal locatie Zon & Schild
  • Aanmelden: Via het aanmeldformulier

MIND Last Man Standing – 14 oktober

Ben jij klaar om letterlijk en figuurlijk op te staan voor een mentaal gezond Nederland? Doe dan mee aan MIND Last Man Standing 2023! Een uniek evenement waarbij we met spandoeken en protestborden 6 uur lang laten zien waar we voor staan. Dit doen we om samen zoveel mogelijk de aandacht te vestigen op het belang van mentale gezondheid en om donaties op te halen voor MIND om psychische problemen te voorkomen en zij die er last van hebben te ondersteunen. Tijdens het protest zijn er liveoptredens van artiesten, spelletjes, interviews, ‘paaldansen’ en meer…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/activiteit/mind-dag-van-de-mentale-gezondheid/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.