Week van de medezeggenschap

Wanneer:
2 oktober 2023 @ 09:00 – 6 oktober 2023 @ 17:00
2023-10-02T09:00:00+02:00
2023-10-06T17:00:00+02:00
Waar:
Diverse locaties in Nederland
Contact:
LOC Waardevolle zorg
(030) 284 32 00
Week van de medezeggenschap @ Diverse locaties in Nederland

Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap

In de samenleving wordt de roep om zeggenschap in de eigen leefomgeving steeds groter. Daarom is het thema van de Week van de Medezeggenschap 2023: ‘Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap’. De Week van de Medezeggenschap is van 2 t/m 6 oktober.

De Week

Medezeggenschap is een belangrijke voorwaarde voor het realiseren van Waardevolle zorg. Daarom zet LOC tijdens de Week (mede)zeggenschap in de spotlight. We moedigen cliëntenraden overal in het land aan om de Week van de Medezeggenschap te gebruiken voor het organiseren van activiteiten die (het werk van) de cliëntenraden zichtbaar maken. Daarnaast kun je je aanmelden voor diverse regionale bijeenkomsten en online trainingen die je helpen de medezeggenschap in jouw organisatie te versterken. De bijeenkomsten en trainingen worden georganiseerd en gegeven door ervaren trainers en adviseurs van LOC en een grote groep vrijwilligers in regionale netwerken.

Programma

Het programma (inclusief aanmeld-links) is te vinden op: https://www.clientenraad.nl/praktijkvoorbeelden/weekvandemedezeggenschap2023/

En wat gebeurt er verder tijdens de Week van de Medezeggenschap?

CZ Zorgkantoor, Noord-Brabant

Op de dag van de cliëntenraden bij CZ organiseert LOC adviseur Tiske Boonstra een korte sparsessie over de cliëntenraad en innovatie. Hoe kijk je als cliëntenraad aan tegen de ontwikkelingen in de zorg en de innovaties die daarbij komen kijken? Welke rol heb je als CR bij innocatie? En hoe doe je dat al dan niet in samenwerking met de zorgorganisatie en het zorgkantoor?

Patyna, Friesland

Op de Patyna dag ‘Zorg van Morgen’ staat bewustwording vergroten, het veranderen van referentiekader en de dialoog voeren van de verschillende perspectieven, startend bij de cliënt centraal.

Reinier van Arkel, Noord-Brabant

De cliëntenraad Reinier van Arkel de hele week ‘on tour’ in de regio om het contact met cliënten, naasten en samenwerkingspartners in de eigen leefomgeving te verstevigen en het werk van de raad te promoten.

Meer informatie en aanmelden

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/activiteit/week-van-de-medezeggenschap/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.