Kalender

apr
9
za
Kleuren van herstel @ Nivon centrum
apr 9 @ 13:00 – jun 1 @ 17:00

Expositie over de helende werking van kunst, van kwetsbaarheid naar kracht.

Een Expositie van:

  • Gabriëlle Kochen
  • Lotte van Koppen
  • Marleen Bego
  • Mignon Klein

Op zaterdag 9 april de feestelijke opening, met muziek van Melvin vd Kraan en anderen.

Daarna t/m 1 juni is de expositie elke woensdag en zondagmiddag.

jun
10
vr
The BODY as/in/of POETRY (Poetry Festival)
jun 10 – jun 12 hele dag

Van 10 tot en met 12 juni 2022 is het 52ste Poetry International Festival met vooraanstaande dichters en in het oog springende jonge dichttalenten opnieuw een verrassende showcase van de actuele poëzie wereldwijd. Al meer dan vijftig jaar is het festival een vrijplaats voor poëzie en liefde voor taal. Samen met festivallocaties LantarenVenster en Verhalenhuis Belvédère, de nieuwe garde (Rotterdamse) makers en vele partners doet Poetry International er dit festival een schep bovenop. We zetten de festivaldeuren wijd open met toegankelijke events waar het taalplezier vanaf spat, en zoeken actief naar ontmoetingen om bij een nieuw publiek het vuur voor taal te ontsteken. Ontdek een wereld vol poëzie die experimenteert, confronteert, inspireert en activeert, met voordrachten, themaspecials en locatieprogramma’s, talkshows, films, workshops, poëzieroutes en afterparty’s. Poëzie overal, zowel binnen, buiten als online.

What’s NEXT?

Op vrijdag is het aan de nieuwe generatie makers. Wie zijn de dichters en performers van de toekomst, hoe zien hun gedichten of pieces eruit en hoe organiseren ze hun optredens en het contact met hun publiek? Een dag vol eigenwijs experimenteren met inhoud, vorm, performance, media en activisme in de speeltuin van het woord. Ook bij de feestelijke festivalopening op vrijdagavond staat het experiment voorop. What’s NEXT?

The BODY as/ in/ of POETRY

Voor steeds meer dichters is het lichaam onlosmakelijk verbonden met hun identiteit, sociale en politieke positie, kansen en bedreigingen in het leven en hun joie de vivre. Dit bewustzijn van het lichaam is de stuwende kracht die hun gedichten richting en ritme geeft en een grote rol speelt in de inhoud en uiterlijke vorm van hun gedichten. Nu mensen vaker door de voordracht van de dichter zelf van poëzie genieten, neemt de impact van het lichaam alleen maar toe, onderstreept het de boodschap en versterkt het de band met het publiek. Het 52ste Poetry International Festival omarmt woordkunstenaars, maar ook dansers, muzikanten en acteurs, die op zoek zijn naar de poëzie in het lichaam en nieuwsgierig zijn naar alles wat hen letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.

De STAAT van de POËZIE

Op de festivalzondag trekt de vaderlandse en Vlaamse woordkunst in haar volle veelzijdigheid aan je voorbij. De schrijvers van verrassende bundels, de meest opvallende nieuwkomers en spraakmakende performers, ze zullen er zijn om hun gedichten en pieces te laten horen. Ruim baan ook aan de laatste intrigerende initiatieven en collectieven, opvallende tendensen en poëzie buiten het boek, die binnenste buiten zullen worden gekeerd en geduid in columns, keynote speeches en debat. Natuurlijk wordt de 35ste C. Buddingh’-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut uitgereikt en we brengen een ode aan een onvergetelijke dichter die ons voorgoed is ontvallen. De STAAT van de POËZIE wordt gemaakt i.s.m. Poëziecentrum Gent en Poëzietijdschrift Awater.

DICHTERS EN PROGRAMMA’S

De eerste namen van optredende dichters en artiesten en meer informatie over de vele festivalprogramma’s volgen begin maart. De kaartverkoop gaat begin april van start.

PREVIEWS

In de weken voorafgaand aan het festival vieren we de poëzie al met optredens en previews op (on)verwachte plekken.

Bezoek ook: https://www.poetry.nl/nl

jun
12
zo
Parkpop @ Malieveld - Den Haag
jun 12 hele dag

Wie pop muziek zegt, zegt Den Haag. Wie Den Haag zegt, zegt Parkpop! Parkpop, het gratis festival, wordt sinds 1981 jaarlijks georganiseerd en is hiermee een van de langstlopende festivals van Nederland. Parkpop is tevens één van Europa’s grootste, gratis toegankelijke festivals en trekt ieder jaar vele bezoekers van alle leeftijden. De bezoekers komen niet alleen voor het sterke muziekprogramma, maar genieten tevens van allerlei andere, leuke activiteiten, van de mooie omgeving, van de gezelligheid en van elkaar.

Parkpop is dé trots van Den Haag. Als één van de grootste GRATIS toegankelijke festivals van Europa presenteert Parkpop jaarlijks een batiljon aan artiesten en vanaf 2022 op het Malieveld.

Op het programma in 2022 o.a:

  • UB 40 (feat. Ali Campbell)
  • Froukje
  • Donnie XL
  • Di-rect
  • Goldband

Voor meer informatie: https://www.parkpop.nl/

jul
3
zo
Metropolis @ Zuiderpark - Rotterdam
jul 3 hele dag

Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, twenty one pilots, The xx, The Strokes, The Killers, Interpol, The Asteroids Galaxy Tour, The Vaccines, Kurt Vile, Vince Staples, Triggerfinger om er een aantal te noemen.

Lokaal talent was er ook, zoals Naaz, Ronnie Flex, De Likt, The Kik, Winne, Kevin, Sevdaliza, Sabrina Starke, Elle Bandita en Rats On Rafts.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/calendar/

%d bloggers liken dit: