Weet je waar je recht op hebt?

3207431_origLandelijke Meldactie van LPGGz en NPCF
Het LPGGz is samen met patiëntenfederatie NPCF de meldactie “Weet u waar u recht op heeft?” gestart.

om te onderzoeken wat de omvang van het probleem is. Ook zij horen graag je ervaringen met contracten, keuzemogelijkheden, wachtlijsten en betaling. De vragenlijst gaat ook over wachtlijsten en wachttijd om bij psychiaters, psychotherapeuten en instellingen in behandeling te komen.
Klik hier voor de vragenlijst van LPGGz en NPCF.

Jaarlijks kunt u kiezen bij welke zorgverzekeraar u uw zorgverzekering afsluit. In de laatste maanden van het jaar maken alle verzekeraars bekend wat hun prijzen per januari zullen zijn en wat de nieuwe polisvoorwaarden zijn.

Voor u is het van belang dat u niet teveel betaalt, dat u de zorg op tijd krijgt, dat u (zo mogelijk) tussen voldoende zorgverleners kunt kiezen, de reisafstand naar de zorgverlener niet te groot is, en vooral.. dat de kwaliteit goed is.

Uw zorgverzekeraar bewaakt de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg door contracten te sluiten met zorgverleners. Bijvoorbeeld met huisartsen, ziekenhuizen, psychiaters, ggz instellingen of fysiotherapeuten. De zorgverzekeraar is niet verplicht om contracten te sluiten met iedere zorgverlener. In de voorwaarden staat welke mogelijkheden u heeft om naar een bepaalde zorgverlener of instelling te gaan. Vaak is het zo dat hoe goedkoper uw polis is, hoe minder keuze u heeft.

Wat we van u graag horen is uw mening en ervaringen met contracten, keuzemogelijkheden, wachtlijsten en betaling. De vragenlijst gaat ook over wachtlijsten en wachttijd om bij psychiaters, psychotherapeuten en instellingen in behandeling te komen.

Het invullen van de vragenlijst kost gemiddeld 10 minuten.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/weet-je-waar-je-recht-op-hebt/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: