Kassa: te lange wachttijden GGZ

gevecht2Gespecialiseerde psychologen, psychiaters en instellingen kunnen sinds de bezuinigingen fors minder mensen opvangen. De zorgcontracten die verzekeraars hebben gesloten met GGZ-behandelaars blijken vaak te krap waardoor veel behandelaars halverwege dit jaar al aan het zorgplafond zitten en geen patiënten meer kunnen aannemen.

In de uitzending van Kassa van zaterdag 24 mei uitte het Landelijk Platform GGz haar zorg over de lange wachtlijsten in de tweedelijns ggz richting de zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars hebben een wettelijke plicht om de tweedelijns zorg op tijd te regelen, maar het LPGGz constateert dat ze niet altijd aan deze plicht voldoen.

Er zijn alarmerende meldingen binnengekomen van patiënten en familieleden, die geconfronteerd worden met wachtlijsten voor bijvoorbeeld een psychotherapeut, psychiater of GGZ-instelling. De slachtoffers hiervan zijn mensen die dringend hulp nodig hebben en in veel gevallen niet in staat zijn zelf op zoek te gaan naar andere mogelijkheden.

Reageer
Kassa zal in september opnieuw aandacht besteden aan dit onderwerp. Ben jij, je partner of je kind doorverwezen voor een behandeling naar een psychiater, psychotherapeut of GGZ-instelling en word je geconfronteerd met een lange wachttijd, meld het ons! Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld.

Mail ons jouw ervaringen: kassa@vara.nl o.v.v. Oproep wachttijden GGZ

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/kassa-te-lange-wachttijden-ggz/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: