Vernieuwde digitale zorggids

Digitalezorggids.nlSinds 1 februari 2022 is de vernieuwde digitale zorggids van de Patiëntenfederatie online. Op deze website staan apps en andere digitale middelen, gerangschikt naar (chronische) ziekte. Vaak staan er de ervaringen bij van mensen die chronisch ziek zijn en die apps gebruiken.

De website helpt je kiezen, bij apps en hulpmiddelen, maar ook bijvoorbeeld bij een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Naast ervaringen en tips, zijn er ook handleidingen te vinden: bijvoorbeeld voor de vraag ‘hoe kan ik beeldbellen?’

De website is ontwikkeld door de patiëntenfederatie in samenwerking met een aantal leden. De ervaringen met digitale zorg staat centraal. ” De gids past in het streven van de Patiëntenfederatie om zorg waar mogelijk digitaal aan te bieden, zodat mensen veel eenvoudige of vaak voorkomende handelingen thuis zelf kunnen doen en bijhouden en vervolgens digitaal kunnen delen met artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen of andere zorgverleners” aldus de patiëntenfederatie op haar eigen website.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/vernieuwde-digitale-zorggids/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: