Oproep: teken de petitie ‘Suïcides voorkomen door opleiding van artsen en hulpverleners’

De Ivonne van de Ven Stichting zet zich in om suïcides te voorkomen en de pijn, het verdriet, de wanhoop en de eenzaamheid, die met suïcidaliteit gepaard gaan bespreekbaar te maken.

Bel 0900-0113 of kijk op www.113.nl

Om het aantal suïcides terug te dringen is het nodig suïcidepreventie structureel op te nemen in de opleiding van artsen en hulpverleners. Zo zorgen we ervoor dat zorgprofessionals een goede basis hebben als zij te maken krijgen met patiënten met suïcidaal gedrag.

Een breed Comité van aanbeveling op initiatief van de Ivonne van de Ven Stichting en professor Ad Kerkhof is daartoe een petitie gestart. Wij vragen de bewindspersonen van het Ministerie van VWS om suïcidepreventie op te nemen in de opleidingseisen.

Teken de petitie
https://voorkomsuicide.petities.nl

Je kunt de petitie ook delen via facebook:
https://m.facebook.com/ivonnevandevenstichting/?locale2=nl_NL


 

 

 

Beste mensen,

Zou je even stil willen staan bij een moeilijk onderwerp. Het gaat over suïcidaliteit. Suïcidaliteit is een ernstige ziekte, net als dementie, suikerziekte, hartfalen enzovoort. Iedereen die bijvoorbeeld depressief is kan er mee te maken krijgen. Veel mensen kennen via via wel iemand die door suïcide overleden is.

Het is echter verbijsterend dat in de opleidingseisen van artsen en hulpverleners suïcidepreventie geen structurele plaats heeft. Daarom vragen we je de petitie van de Ivonne van de Ven Stichting te ondertekenen. Ga naar https://voorkomsuicide.petities.nl  en onderteken!

Vergeet niet de mail terug te sturen die je krijgt nadat je de petitie getekend hebt.
Stuur de petitie door naar zoveel mogelijk vrienden, familie, buren en collega’s.

Teken de petitie
https://voorkomsuicide.petities.nl

Je kunt de petitie ook delen via facebook:
https://m.facebook.com/ivonnevandevenstichting/?locale2=nl_NL


 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/oproep-teken-de-petitie-suicides-voorkomen-door-opleiding-van-artsen-en-hulpverleners/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: