In memoriam: Andre Leetz

Andre LeetzOnlangs ontvingen we het dorevige bericht dat Andre Leetz is overleden. In mei 2004 stond hij op de cover van ons blad Denkraam. Het nummer was geweid aan de Week van de Psychiatrie, waar hij destijds bij betrokken was.

Andre zat destijds in de cliëntenraad van Delta PC, en na de fusie in de centrale raad van Antes. Naast zijn bevlogen werk voor de cliëntenraad is Andre ook betrokken bij het Basisberaad. Naast de Week van de Psychiatrie bezocht hij regelmatig de Plenaire Vergaderingen van het Basisberaad, waar hij zijn mening liet horen. Ook gaf hij voorlichting op onder andere hogescholen vanuit de cursus ‘Werken met eigen ervaring’.. En vanuit de cliëntenraad van Delta was hij betrokken bij het Platform Cliëntenraden Rijnmond.

In Rijnmond was André een markant persoon in de cliëntenbeweging. Altijd goed gekleed, en een goed gevoel voor humor. En altijd wist hij zijn (vaak ongezouten) mening goed te verwoorden en in te brengen. Zijn bijdragen werden dan ook altijd zeer gewaardeerd, zowel door de cliëntenraad, Basisberaad en alle betrokkenen. De bijdragen van André zullen we in Rotterdam en omgeving zeker missen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/in-memoriam-andre-leetz/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: