De Kessler Stichting

Kessler stichtingAl sinds 1912 is de Kessler Stichting in Den Haag actief om mensen die sociaal of economisch in moeilijkheden verkeren hulp en bijstand te bieden. Zij zijn gevestigd in een groot pand aan De la Reyweg, dat ook door zijn rode, gele en groene dakpannen een vrolijke en gastvrije uitstraling biedt. Er is een grote binnentuin. Meteen links bij de ingang is een grote ontvangstzaal vol informatie over het werk van de Stichting.

Zaterdag 11 juni 2022 was er een open dag, dus daar moest ik zijn voor het vervolg artikel op deze website. Er kwamen vooral studenten en stagiaires op af die interesse hadden in een baan bij de Kessler Stichting. Ook vrijwilligers zijn er welkom.

Noodopvang

De Kessler Stichting biedt noodopvang in het hoofdgebouw aan mensen die daarvoor een indicatie krijgen van de gemeente Den Haag. Er kan ook een start gegeven worden aan schuldhulp voor cliënten met financiële problemen Daarnaast is er ook ambulante hulp: ‘Bereik in de Wijk’ heet dat, waarbij de cliënten thuis opgezocht en geholpen worden om zelfstandig te blijven wonen. Dit in samenwerking met organisaties als GGZ Parnassia.  In het hoofdgebouw is op de tweede etage ook een verpleegafdeling voor mensen die medische hulp of ook palliatieve zorg nodig hebben.

Diverse vestigingen

Verder zijn er nog meer vestigingen zoals aan de Schenkweg, aan de Toussaintkade (in een oud klooster) en aan de Zamenhofstraat. Daar zijnook begeleide woonprojecten en twee winkels voor vintage kleding zoals dat in Den Haag heet. De winkels heten dan ook ‘Pakkie Deftig’. De cliënten werken mee om de dagelijkse aanvoer van deze kleding te sorteren en distribueren. Ik heb er twee mooie spijkerbroeken gekocht.

De soepbus

De Kessler Stichting was vooral ook bekend door de soepbus, die elke avond bij het Centraal Station aan de Koekamp staat. Behalve warme soep wordt ook kleding en dekens uitgereikt aan wie dat nodig hebben. Tegenwoordig is dit een aparte stichting,  ‘De Haagse Soepbus’.

Persoonlijke aanpak

De Kessler Stichting heeft vooral een persoonlijke aanpak voor hun cliënten. Zij gaan uit van wat je kan en wat je kunt aanleren of jezelf weer eigen maken. Er worden afspraken gemaakt in plaats van regels opgesteld en opdrachten gegeven. Zo leren de cliënten om te gaan met ervaringen van falen en met een negatief zelfbeeld door positief te leren denken. Deze methode noemen zij ‘competentiegericht begeleiden’.

Werken voor een bijzondere groep mensen

Het personeel van de Kessler Stichting werkt in zelf regulerende teams die de opdrachten van het management uitwerken en uitvoeren. Nieuwe medewerkers krijgen een goed begeleide inwerkperiode van een jaar om met de bijzondere groep van cliënten te leren werken. Ondanks de sterke toename van de vraag naar noodopvang, vooral door de afbouw van beschikbare plaatsen in de ggz, weet de Kessler Stichting het in Den Haag zo nog goed te redden.

Vacatures

Voor het Basisberaad kreeg ik een heel pakket vacatures mee: voor woonbegeleider, verpleegkundige, persoonlijk begeleider voor de noodopvang en voor de diverse locaties. En ook vacatures voor de ambulante hulp in de wijk bij mensen thuis. Ze liggen ter inzage op de tafel bij het Basisberaad in onze ontvangsthal want wie weet wie er uit Rotterdam daar bij de Kessler Stichting in Den Haag wil komen werken! Kijk ook naar de website: www.kesslerstichting.nl voor meer info over hun werk en hun vacatures!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/de-kessler-stichting/

1 reactie

  1. Als ik weer in Den Haag kom ga ik zeker weer even kijken bij “Pakkie Deftig” of ik weer wat “vintage kleding” kan scoren want ze zijn goedkoop en de kwaliteit is prima !

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: