Waar zouden we zijn zonder José? Al eerder schreef ze recepten voor Denkraam, en we vinden het nog steeds lekker! Deze keer een bal van kippengehakt.
Benodigheden
- 1 pond kippengehakt
- 2 eetlepels kokosmeel
- 1 eetlepel physyliumvezels
- een ei
- uitjes (gebakken)
- chilipeper
- masala
- port 1 opscheplepel
- zout
- peper
- Casablanca mix
- harissa
- ras el ranout
- italiaanse kruiden
- Scheutje zoete ketjap
Bereiding
Doe alles bij elkaar in een schaal, en goed met een vork door elkaar prakken. Daarna een poosje in de koelkast zetten. Vervolgens de balletjes draaien en in de koekenpan gaar bakken. Dit duurt nog best lang voordat het gaar is (langer dan met rundergehakt).
Tips
- Het kan met alle soorten gehakt
- Als er port gebruikt is door het gehakt, dan géén knoflook gebruiken (knoflook en port of sherry maken ruzeie met elkaar!
En last but not least: eet smakelijk!