Trammelant in Kikkerland

Ordners - bureaucratieEr is wat aan de hand in Kikkerland ! Trammelant en regelzucht lijken het antwoord op de onrust der tijden waarin zelfs een lekke band van je fiets wordt uitgeroepen tot een ‘Luchtdruk Crisis’. Zo werd zelfs in het Sociaal Café ‘Onder de Oranjeboom’ deze week de regelzucht tot oorzaak dat vele bezoekers voor de maaltijd om zes uur van de ‘Gaarkeuken’ tot kwart voor zes buiten in de kou moesten blijven staan wachten, tot de vrijwilligers van die avond de tafels hadden gedekt en klaar waren voor de ontvangst van de gasten.

Gewoonterecht heeft er toe geleid dat in deze droge warme zomer de bezoekers al vóór half zes kwamen, de stoelen buiten zetten en gezellig met elkaar buiten zitten te kletsen en koffie te drinken. Er zijn zelfs een paar tafels buiten op de stoep gezet om het de bezoekers makkelijk te maken. Ook na de maaltijd zitten de gasten buiten om na te tafelen. Maar gisteren werd zelfs één van de gasten gecanceld: een oude dame die met moeite met een stok overeind bleef staan mocht niet naar binnen om mee te eten. Waar blijft de christelijke naastenliefde ?

Elders in de maatschappij lijkt het niet veel beter. Zeer veel politieke partijen in het parlement omdat men elkaar wil tegenwerken in plaats van samen te werken aan oplossingen in tijden van mondiale klimaatproblemen en snel stijgende inflatie die alles duurder maakt.

Overal in de wereld onrust, achterdocht en tegenwerking, maar Nederland spant de kroon! De overheid is de voornaamste oorzaak van dakloosheid onder de burgers. En die dakloosheid is dan ook in de laatste tien jaar verdubbeld en groeit nog steeds. De belastingdienst zorgt voor ongekend onrecht en discriminatie die al vele mensen ten gronde heeft gericht. Voortdurend crimineel geweld wordt uitgeoefend op asielzoekers, en dan vooral op de kinderen in Ter Apel die volgens internationale regels meteen onderdak en onderwijs moeten krijgen. En crimineel geweld ook voor de Groningers onder wiens huizen te snel en te veel gas werd opgepompt zodat de woningen wegzakken en instorten.

Maar na herfst en winter komt weer het voorjaar. Burgers worden zich bewust en maken van onderaf een nieuwe samenleving. ‘Zorgvrijstaat Rotterdam West’ is daar een voorbeeld van. Voor het derde jaar organiseerden zij vanuit het Wijkpaleis Middelland aan de Claes de Vrieselaan het festival ‘Gezond Verstand’. Want alleen met gezond verstand kunnen wij de onrust in Kikkerland overwinnen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/trammelant-in-kikkerland/

1 reactie

  1. Dit gebeurde begin November; intussen kan je alweer om halfzes naar binnen in het sociaal café en krijgt die dame gelukkig wel eten mee naar huis… Nu de rest van de wereld nog beter maken !

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: