Samen Veerkrachtig, niet (meer) kunnen werken koffietafel d.d. 25 oktober

Samen Veerkrachtig is positief actief met en voor mensen met een arbeidsbeperking. Met elkaar -én als je wilt met en voor jou- worden antwoorden gevonden op en informatie gedeeld over de problemen die je kunt ondervinden bij het niet (meer, zoveel,..) kunnen werken ten gevolge van een (psychische) beperking of een (langdurige) medische aandoening.

Als je (ineens) niet (meer) kunt werken zoals je dat wel zou willen, is het veel lastiger om jouw waardevolle plaats in de maatschappij te (her)vinden. Je financiële armslag is kleiner en collega’s heb je ook niet (meer). Dat kan pijn doen en heel moeilijk (aanpassen) zijn. Mensen doen graag iets waardevols om zich voldaan en erkend te voelen. Werken voor je inkomen is daarbij de gangbare “methode”, maar juist dat kun je mogelijk niet (meer).

Het kan zo moeilijk zijn, dat je daar steun bij wilt zoeken, als bij de ervaringsdeskundigen bij Samen Veerkrachtig.

Je vindt alvast veel info en antwoorden op de site, maar je kunt daar ook je eigen vragen stellen en ook meepraten in het forum. Ook kun je daadwerkelijk anderen, lotgenoten, ontmoeten bij één van de landelijk gehouden Koffietafels.

 

 

 

Bij een koffietafel praat je met elkaar (in ’n groepje van 8 a 10 mensen), een ervaringsdeskundige begeleidt. Je wisselt tips, ervaringen en oplossingen uit over de dingen die je tegen komt als je niet (meer) in het arbeidsproces zit.
Denk aan onderwerpen van medische keuring via alles wat ter tafel komt tot gevoel, privé, nieuwe activiteiten, enz..
Je zult zeker ervaren dat je er niet alleen voor staat én dat je elkaar verder kunt helpen!


Eerstvolgende Koffietafel in Rotterdam is op dit moment nog niet gepland.

12:30 – 15:00

Locatie is het wijkcentrum De Wending, dat vlakbij het NS Station Delft ligt. Loop vanaf de achterkant van het station in noordelijke richting (zo’n 85 m1) op de Parallelweg tot de Raamstraat, die je linksaf inslaat en doorloopt tot huisnummer 99. De Wending ligt daar dan aan de linkerzijde. Samen Veerkrachtig biedt deelnemers altijd een tegemoetkoming in de reiskosten van € 0,19 per km, op basis van de afstand op routenet.nl tussen de postcode van je huisadres en de postcode van de Koffietafel locatie.

Vanaf 12:30 uur is er ontvangst met koffie en een broodje; het gesprek volgt van 13.00 tot ca. 15.00 uur.

Andere locaties, meer data en je hiervoor aanmelden kan via de site: zie hier.
Bellen kan ook met André Martina (070) 3160690.

Bron: zelf een koffietafel bijgewoond; vond het een aanrader. D.d. oktober 2017

 

You may also like...

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *