Samen Veerkrachtig, niet (meer) kunnen werken koffietafel d.d. 21 februari

Samen Veerkrachtig is positief actief met en voor mensen met een arbeidsbeperking. Met elkaar -én als je wilt met en voor jou- worden antwoorden gevonden op en informatie gedeeld over de problemen die je kunt ondervinden bij het niet (meer, zoveel,..) kunnen werken ten gevolge van een (psychische) beperking of een (langdurige) medische aandoening.

Als je (ineens) niet (meer) kunt werken zoals je dat wel zou willen, is het veel lastiger om jouw waardevolle plaats in de maatschappij te (her)vinden. Je financiële armslag is kleiner en collega’s heb je ook niet (meer). Dat kan pijn doen en heel moeilijk (aanpassen) zijn. Mensen doen graag iets waardevols om zich voldaan en erkend te voelen. Werken voor je inkomen is daarbij de gangbare “methode”, maar juist dat kun je mogelijk niet (meer).

Het kan zo moeilijk zijn, dat je daar steun bij wilt zoeken, als bij de ervaringsdeskundigen bij Samen Veerkrachtig.

Je vindt alvast veel info en antwoorden op de site, maar je kunt daar ook je eigen vragen stellen en ook meepraten in het forum. Ook kun je daadwerkelijk anderen, lotgenoten, ontmoeten bij één van de landelijk gehouden Koffietafels.

 

 

 

Bij een koffietafel praat je met elkaar (in ’n groepje van 8 a 10 mensen), een ervaringsdeskundige begeleidt. Je wisselt tips, ervaringen en oplossingen uit over de dingen die je tegen komt als je niet (meer) in het arbeidsproces zit.
Denk aan onderwerpen van medische keuring via alles wat ter tafel komt tot gevoel, privé, nieuwe activiteiten, enz..
Je zult zeker ervaren dat je er niet alleen voor staat én dat je elkaar verder kunt helpen!


12:30 – 15:00

Locatie is het

Koffietafel Rotterdam

Donderdag 21 Februari 2019 van 12.30u-15.00u.

Wat is een Koffietafel?

Verspreid door het land organiseert Samen Veerkrachtig bijeenkomsten voor mensen die net als jij te maken hebben met een arbeidsbeperking. Tijdens een Koffietafel praat je in groepjes van 8 tot 10 personen met elkaar, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Het doel hiervan is om tips en ervaringen uit te wisselen over de dingen die je tegen komt nu je niet meer in het arbeidsproces zit.  Zo merk je dat je er niet alleen voor staat. Samen zoek je naar informatie en oplossingen die jou en anderen verder helpt.

Locatie     : Het Klooster Oude Noorden

Adres        : Ruivenstraat 81 3036 DD Rotterdam

Ontvangst: 12.30 uur met Koffie/Thee en een Broodje
Start/Eind : 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur

Samen Veerkrachtig biedt alle deelnemers een tegemoetkoming in de reiskosten van €0,19 per km, op basis van de afstand op routenet.nl tussen de postcode van het huisadres van de deelnemer en de postcode van de Koffietafel locatie.

U kunt zich nu aanmelden door per telefoon of mail te reageren bij André Martina, tel: 070 316 06 90, email: andre.martina@mn.nl

Kortom, vanaf 12:30 uur is er ontvangst met koffie en een broodje; het gesprek volgt van 13.00 tot ca. 15.00 uur.

Andere locaties, meer data en je hiervoor aanmelden kan via de site: zie hier.
Bellen daarvoor kan ook met André Martina (070) 3160690.

Bron: zelf meermaals een koffietafel bijgewoond; vind het contact met anderen telkens een aanrader. D.d. oktober 2017

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/samen-veerkrachtig-niet-meer-kunnen-werken/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: