Warme dagen in Rotterdam

Met deze warme dagen: waar kan je gratis of goedkoop toeven in Rotterdam?

Naar het strand

Zwemmen in natuurwater. Het kan natuurlijk aan het strandje van Nesselande. Vanaf de metro is het nog geen tien minuten lopen naar het strand. Eventueel zijn er winkels en horeca in de buurt. Het is strand in Nesselande is een goed alternatief voor de drukbezochte badplaatsen in de zomer. Het verschil met een zeestrand is dat er geen duinen zijn, maar moderne hoogbouw. In de Zevenhuizerplas is een duidelijke scheiding tussen het gebied voor zwemmers en watersporters. Daardoor kan er ook goed en veilig worden gewindsurft, gezeild, gedoken en geroeid. Meer info: https://rotterdam.info/locaties/strand-nesselande/

Een goed en bekend alternatief is uiteraard de Kralingse Plas. Aan de westzijde van de Plas is het strand. Ook hier kan veilig gezwommen en ge watersport worden. Winkels zijn er niet in de buurt, maar wel veel horeca waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Kralingse Plas. Aan de oostzijde van de Plas bevinden zich twee historische molens, die zeker het bekijken waard zijn. En door het Kralingse Bos, dat de Plas omringt, is het zeer goed wandelen. Ook voor kinderen geschikt, met een kinderboerderij en een hertenkamp.
http://www.kralingseplasrotterdam.nl/

Parken en natuur

Naast het Kralingse Bos zijn er meer mooie plekken in Rotterdam.

Eiland van BrienenoordHet eiland van Brienenoord is een natuureiland met bos, grasvlakten, open water en poelen. Het mooiste stukje ligt pal onder de Brienenoordbrug: de getijdengeul waar bij eb en vloed het water door zandplaten in- en uitstroomt. Bij een tocht over het eiland kom je Schotse Hooglanders tegen. Ze zijn tam, je kunt er gewoon langs lopen, maar voeder ze niet. https://rotterdam.info/locaties/eiland-van-brienenoord/

Het dakpark is een bewonersinitiatief in Delfshaven en ligt op een steenworp afstand van Marconiplein. Gebouwd op daken, is het fysiek het grootste dakpark van Europa. Bewoners en vrijwilligers onderhouden het park enclubhuis, en er zijn diverse activiteiten, waaronder het clubhuis waaronder koffie en thee, en rondleidingen. https://www.dakparkrotterdam.nl/

Het Park in Rotterdam is beter bekend als het park bij de Euromast. Het is rond 1850 ontworpen door de bekende landschapsarchitecten vader en zoon Zochers. Het park heeft een donkergroene heemtuin en een Franse stijltuin voor het Herenhuys. Veel bomen in het park zijn meer dan 100 jaar oud.

In Rotterdam Noord ligt het Vroesenpark. Het is een echt stadspark, gelegen tegenover Diergaarde Blijdorp. Het park is in 1929 aangelegd als sierpark en werd in 1948 heringericht als gebruikspark. U vindt er tennisbanen, wandelpaden, speeltoestellen, een visvijver en voetbalplekken. Vroesenpark heet het officieel sinds 1977. De naam komt van de familie Vroesen, een Rotterdamse familie die ooit onder andere burgemeesters voor de stad leverde.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in de wijk Kralingen en is met maar liefst 8 hectare oppervlakte een ware ontdekking voor rustzoekers en groenliefhebbers vanuit binnen en buiten de stad. De tuin is enorm divers. Het is een museum (een dagticket is ca 10,-), maar op vertoon van Rotterdampas of museumjaarkaart is het gratis. https://trompenburg.nl/

Wandelen langs de Maas

Maas RotterdamLangs de Maas wandelen is altijd een goed idee! In de zon genieten van het water en de voorbijgaande schepen. Er zijn verschillende plekken waar je kan wandelen. Vanaf Eendrachtsplein kan je via het Museumpark afzakken naar het zuiden. Lopend door mooie buurten kom je uit bij de Veerhaven. Bij Loos of Zenna kan je een versnapering nemen en vervolgens je reis hervatten langs de Maas. Oostwaarts ga je de Erasmusbrug en Willemsbrug onderdoor. Niet alleen op de Maas is veel te zien, ook aan ‘de overkant’: onder andere De Rotterdam en het Noordereiland. Als je wilt kun je doorlopen naar De Esch. Daar kan de tram je weer terug brengen naar de stad.
Ook vanuit de zuidzijde kan langs de Maas worden gewandeld. Vanaf Wilhelminaplein kan je genieten van de Kop van Zuid, met onder andere Luxor en Hotel New York. Langs de kade kan je oostwaarts lopen en het centrum van Rotterdam als een panorama voorbij zien komen.

Wandelen in de stad

Rotterdam kent vele mooie plekken: Oude Haven, Markthal, Euromast, noem maar op! Op https://www.komoot.nl/guide/888865/wandelen-rond-rotterdam zijn wandel- en fietsroutes te vinden in en rond Rotterdam.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/warme-dagen-in-rotterdam/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: