Vier keer Alpha Cursus

Voor de vierde keer ben ik aan de Alpha Cursus begonnen. De eerste keer was wel zo’n 16 jaar geleden in Delfshaven. De Alpha Cursus is bedoeld als eerste kennismaking met het Christelijk geloof. De cursus stond onder leiding van Hans van Dolder en Martijn van Laar, twee jonge dominees van de Pelgrimsvaderskerk. Er was toen ook een weekend aan verbonden in een conferentieoord in Kalmthout in het westen van Noord Brabant. Maar juist dat weekend werd ik ziek. Daarom deed ik de hele cursus nog een keer om alsnog het weekend mee te maken. Die zondag stond ik vroeg op om nog vóór het gezamenlijk ontbijt een wandeling over de Kalmthoutse Heide te kunnen maken.

Derde keer: Schotse Kerk

Later deed ik de Alpha Cursus nóg een keer met zowaar Engels als voertaal. Dit was in de Schotse Kerk, met Reverend Calvert als leider. Wonderlijk was dat de deelnemers geen Schotten waren maar vooral jonge mensen uit Engelstalige gebieden in Afrika en Azië, voormalige Engelse koloniale landen.

Vierde keer: Onder de Oranjeboom

En nu dus voor de vierde keer in het ‘Sociaal Café Onder de Oranjeboom’ naast het NS station Rotterdam Zuid. En zowaar had naast de wijkpastor Joris van der Spek ook dominee Hans van Dolder de leiding over de cursus hier. We hadden elkaar al jaren niet gezien. Destijds was hij beroepen in Amersfoort Schothorst. Ik was daar met Lidie de Groot nog naar toe gegaan om zijn eerste kerkdienst mee te maken. Intussen is hij al weer vier jaar terug in Rotterdam als predikant in de Johanneskerk op Zuid.

Nieuw: ook digitaal

Intussen heeft ook de Alpha Cursus een nieuwe vorm gekregen met een digitaal scherm erbij om de cursus te illustreren. Het Sociaal Café heeft er zo een nieuwe functie bij. Naast inloophuis met koffie en thee en het eethuis ‘De Gaarkeuken’ wordt nu ook de Alpha Cursus gebracht. Sjaak en Clara Sies die het Sociaal Café hebben opgericht staan garant voor de christelijke motivatie van deze activiteiten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/vier-keer-alpha-cursus/

1 reactie

  1. Eind September zijn we met Alpha begonnen. Intussen al weer aan les 7 toe en er komt ook nog een speciale bijeenkomst in het weekend, maar helaas niet op de Kalmthoutse Heide !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.