Een recept voor twee personen.
Onlangs is deze redacteur gaan eten bij oud-redacteur José. En dat is altijd lekker!!! In het tijdschrift verzorgde José regelmatig het recept, een traditie die we nu op de website hopen voor te zetten.
- 1 pond sperziebonen
- 2 uien
- 3 knoflook
- 2 karbonades
- 1 pond champignons
- Rode aardappeltjes in schil (rozeval)
- 1 lepel sambal badjak / chilivloken
- Ketjap manis
- Kerrie
- Paprikapoeder
- Kaas
Eerst de sperziebonen afhalen en door het midden breken.
De aardappels goed wassen en klein snijden
Karbonades klein snijden
Champignons snijden
Laat de sperziebonen 5 minuten koken en giet het af.
Ook de aardapppels circa 5 minuten koken en afieten.
Snipper de uiten (grof) en pers de knoflook. Bak dit in de olie, en bak de gesneden karbonade er bij. Kruid dit met de kerrie, sambal en chilivlokken (alles naar smaak). Voeg vervolgens de paprikapoeder toe. Doe de sperziebonen erbij, voeg ketjap toe en bak het tot het gaar is.
Bak de aardappels in een andere pan. Als de aardappels krokant zijn, voeg ze dan bij de eerste pan. Doe ten slotte kaas er over en laat het smelten.
Namens José, eet smakelijk!