RECENSIE dichtbundel: De wind van verandering

Deze nieuwe bundel van schrijfster Naomi Devan omvat zo’n 45 gevoelige gedichten en tevens vijf kleurrijke afbeeldingen van kunstenares Daphne Verheijke.

We willen deze uitgave hier vooral onder de aandacht brengen omdat onze lezers soms zelf bezig zijn met hun eigen herstel. Bij zo’n proces kun je zeker wel enige meevoelende, steunende en hoopgevende woorden gebruiken.

Die gedachten en woorden worden hier ruimschoots geboden waarbij gevoelens noch geestelijke en filosofische vragen worden gemeden.

Naomi gebruikte het schrijven van deze gedichten zelf bij het verwerken van haar eigen pijn en problemen maar publiceert ze nu ook, in de hoop dat anderen zich erdoor gesteund kunnen voelen bij het lezen. Haar boodschap luidt: “geef nooit op en verover je eigen (fijne) plekje op deze wereld.”

Omdat ze niet over haar specifieke aandoening uitweidt, kan elke lezer zich herkennen in de weg die van (oude) pijn, op weg met compassie en acceptatie naar nieuwe levensvreugde kan leiden.


Zo’n weg naar herstel kan lang zijn en vele obstakels opwerpen. Die ga je mogelijk eerst aan in verzet en door strijd.

Maar door je kwetsbaar op te stellen en door te veranderen kun je kracht in jezelf hervinden, groeien naar ruimte en weer leren leven in het hier en nu.

Door goede zorg voor jezelf, rust en bewustzijn en herwonnen zelfvertrouwen kun je weer in werkelijke verbinding met anderen treden en houden van het leven.

Mocht dit je aanspreken, de dichtbundel de wind van verandering (58 pagina’s, €16,50) is te bestellen via de boekhandel en via Boekscout.nl ISBN 978-94-6389-343-5 / 9789463893435

Bron: Schrijfster Naomi Devan d.d. 2019
Extra: http://daphneverheijke.nl/

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/recensie-dichtbundel-de-wind-van-verandering/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.