Herstelacademie DOEL Delfland in Schiedam – MVS

Veel mensen vallen wat betreft zorg en hulp een beetje tussen wal en schip. Ze zitten niet lekker in hun vel maar hebben toch geen huisartsverwijzing naar psychische hulp noch een (Wmo) indicatie van de gemeente. Een tegenslag of moeilijke periode ondervindt iedereen wel eens in het leven. Een herstelacademie bestaat uit (ervaringsdeskundige) vrijwilligers die activiteiten organiseren voor anderen en door anderen.

Ook jij kunt als vrijwilliger aan deelnemen. De herstelacademie is er voor iedereen.

Herstelacademie is niet hetzelfde als dagbesteding. Werkplaatsen en activiteitencentra zijn voor mensen die iets om handen willen hebben, maar door fysieke of geestelijke klachten niet mee kunnen draaien in een ‘gewone’ baan. Een verwijzing van de dokter of een Wmo-indicatie is dan wel nodig.

De herstelacademie is gratis. De academie werkt vooral met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. GGZ Delfland stelt de nodige betaalde mankracht (back-up) en faciliteiten ter beschikking. “Het kost ons tijd, maar we vinden het belangrijk om te investeren in preventie,” zei een woordvoerder hierover. “Als je mensen op tijd opvangt, kun je voorkomen dat ze ziek worden.”

De Herstelacademie Doel Delfland biedt preventieve hulp om te voorkomen dat deelnemers professionele zorg nodig (zullen) hebben. Het is natuurlijk voor jou ook veel prettiger om samen met gelijkgestemden aan je eigen herstel te werken en jezelf weer prettig te gaan voelen. Een deelnemer verwoordde zijn ervaring als volgt: een herstelacademie is een plek waar je op eigen kracht stappen maakt van minder naar beter. Helemaal beter worden is niet altijd mogelijk, vooruitgang boeken wel. “Ik zag er een mix van aandacht voor zingeving, voor gevoelens en emoties én voor dingen doen.” Je bent er vrijwillig en kunt zelf het herstel vormgeven.

Doel Delfland is een onderdeel van GGZ Delfland en biedt activiteiten als dagbesteding en begeleid werken.  Op de locaties in Delft draait het initiatief van een Herstelacademie al langer. Op locaties in Schiedam is men recent gestart. Nogmaals: je hebt geen Wmo-indicatie en ook geen verwijzing van een huisarts. Wil je deelnemen of wil je meer weten over de herstelacademie kun je een e-mail sturen aan: herstelacademie@ggz-delfland.nl

Eenvoudiger is gewoon eens te op te bellen of binnen te lopen in Schiedam bij:

DOEL DELFLAND SPINHUISPAD
Spinhuispad 19, 3111PX Schiedam
Tel 010-2463724

of

DOEL DELFLAND DE STADHOUDER
Stadhouderslaan 98, 3116 TH Schiedam
Tel 010-2463882

NB1: De Stadhouder wordt verbouwd. Restaurant van de Stadhouderslaan verhuist maandag 9 december naar de Francois Haverschmidt. De koffiecorner blijft zo lang mogelijk open.

NB2:  Alle activiteiten van Doel Delfland zijn gratis beschikbaar in de App Stores van Google en Apple onder de naam: ‘Doel Dagbesteding’. Veelal enkel toegankelijk voor cliënten mét indicatie.

Bron: Te Doen, december 2019

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/herstelacademie-doel-delfland-in-schiedam-mvs/

1 reactie

    • A. van Leeuwen op 2 mei 2022 om 11:05
    • Reageer

    Hallo,

    Via de buurtcirkel hoorde ik over de herstelacademie, ik ben erg benieuwd wat jullie aanbieden in Schiedam?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: