Psychose campagne van start

PsychosisOp 12 januari 2016 gaat in Utrecht ‘Het is nooit te laat – weet jij wat een psychose is?’ van start. De landelijke voorlichtings- en beeldvormingscampagne Het is nooit te laat richt zich op het vroeg signaleren en normaliseren van psychoses en het stimuleren van herstel na het krijgen van een psychose. Het ultieme doel is het wegnemen van stigma’s bij doelgroepen waaronder werkgevers, onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties om sociale insluiting van jongeren met psychische kwetsbaarheid te stimuleren. De campagne heeft een unieke insteek door de sturende kracht die vanuit het team ervaringsdeskundige jongeren komt.

Interactieve bijeenkomsten

Het is nooit te laat zal door het hele land, op locatie bijeenkomsten organiseren. De interactieve bijeenkomst bestaat uit een filmvertoning in combinatie met een inspirational speaking door één van de vier ervaringsdeskundigen, waarna er uitgebreid de ruimte is voor een interactieve dialoog tussen het publiek en de ervaringsdeskundige. De insteek hiervan is persoonlijk en motiverend. Er wordt gesproken over eigen ervaringen en belevingen van de ervaringsdeskundige. Hoe het voelt om een psychose te hebben, de impact die het op je leven heeft en hoe je weer proactief in het leven kan staan op het gebied van werk en opleiding wordt invoelbaar als je oog in oog staat met iemand die het hele proces heeft meegemaakt. LOGO_WJWEPI-web Dit maakt deze bijeenkomst en campagne uniek: geen theoretische voordracht van feiten, maar een eerlijk eigen verhaal dat voorlicht, de-stigmatiseert en inspireert. De ervaringsdeskundigen die aan de campagne zijn verbonden hebben elk een eigen invalshoek en doelgroep die zij aanspreken. Er wordt gekeken naar uw doelgroep en op basis daarvan wordt een passende ervaringsdeskundige spreker gekozen.

Duidelijk inzicht in de wereld van psychoses

PSYCHOSE! is een verhaal van hoop, inzicht en kracht. De film geeft een duidelijk inzicht in de wereld van psychoses. Hoe het te herkennen, hoe ernaar te handelen en hoe ervan te herstellen. De ervaringsdeskundigen in de film bieden een stem en gezicht aan een doelgroep die deze nodig heeft, en maken het onbespreekbare bespreekbaar. De film is ontwikkeld om het taboe rondom psychoses te doorbreken en vroeg signalering en herstel te bevorderen. De film richt zich op de alle facetten die komen kijken bij het krijgen van een psychose en het herstellen ervan. De film is ontwikkeld door Stichting Ideefix en inhoudelijk vormgegeven in samenwerking met Stichting Samenwonen-Samenleven, en het team van ervaringsdeskundigen.

Meer informatie en het tourschema is te vinden op www.hetisnooittelaat.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/psychose-campagne-van-start/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.