In memoriam: Raymond van Dijk

Vorige week overleed Raymond van Dijk. Een vertrouwd gezicht in de wereld van de GGZ en de sociaal maatschappelijke activiteit in Rotterdam. Van 2007 tot en met 2012 was hij betrokken bij Basisberaad Rotterdam. Hij nam hierin een bijzondere plaats in, strijdbaar en alom aanwezig. De onaflatende stroom energie vormde de basis voor zijn vereniging Belevingswereld, bedoeld voor de positionering van krachtige mensen in een kwetsbare positie. Raymond was juist voor deze doelgroep de ideale en natuurlijke roerganger.

Een uniek talent dat vooral tot uiting kwam bij wellicht zijn meest memorabele initiatief; het meerdere malen georganiseerde evenement ‘Voetbal als medicijn’. Veel oud-deelnemers zullen hier met warme gevoelens aan terugdenken. Juist zij die door de samenleving zo vaak als tweederangsburgers worden gezien, stonden tijdens deze dag centraal en op nummer 1.

Vaak energiek gedreven en op de voorgrond, soms voor langere perioden in de schaduw van zijn eigen kwetsbaarheid. Raymond van Dijk zal erg worden gemist. Juist bij die sociaal maatschappelijke gelegenheden en op de plekken waar zijn aanwezigheid zo vanzelfsprekend was…

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/in-memoriam-raymond-van-dijk/

3 reacties

 1. Stef en Tineke van Veen (Stichting Incentive)

  Pas gisteravond hoorden wij het verdrietige bericht dat Raymond is overleden. De laatste jaren hadden wij geen contact, maar in de periode dat Stef van Veen meedeed aan Denkraam en daarna in MAC-Brandersstad in Schiedam heeft Raymond inderdaad een onuitwisbare indruk gemaakt: zeer gedreven, maar soms ook heel moeilijk in de omgang. Hij heeft een aantal keren Voetbal als medicijn heel goed georganiseerd en daarmee had hij, zeker voor de mensen die eraan meededen, veel succes.
  Heel verdrietig dat hij niet meer tegen het leven op kon.
  We bedanken Marianne dat ze ons op de hoogte heeft gesteld van zijn overlijden.
  We wensen iedereen sterkte die met hem begaan was.
  stichtingincentive.nlx sjpveen@caiway.nl

 2. Raymond kende ook ik en hij kende heel veel mensen, die hem gaan missen, waaronder ook hier
  http://www.transitieportaal.nl/ggz20/in-memoriam-raymond-van-dijk-laten-we-leren-love-profusion-manifesteren/

  • Jennifer Vetter op 18 december 2018 om 21:35
  • Reageer

  Lieve Mensen,

  Langs deze weg willen wij u dankzeggen voor uw komst of in welke vorm u uw
  deelneming heeft getoond bij het grote verlies van onze dierbare en mijn lieve vriend en maatje Raymond. Het afscheid op dinsdag 18 september 2018 was in stijl van Raymond.
  Je voelde zijn aanwezigheid.
  Het is heel zwaar dit gemis en moet nog een plekje krijgen.
  Maar je moet verder.

  En “Voetbal als Medicijn”, “Vereniging Belevingswereld “ Raymond zijn lievelings object gaat niet verloren. St.Pluspunt, op locatie West, mede onderleiding van de heer Aad van der Kooij,
  gaat hier mee verder en zeggen wij dank.

  Alles van Voetbal als Medicijn, en Vereniging Belevingswereld mag daar heen gaan hebben wij toegezegd gekregen. Fantastisch deze voortgang. Raymond had voor zijn overlijden al contact met Aad hierover om weer een toernooi te gaan organiseren.

  Directeur van NAS, de heer Frans Brouwers heeft vandaag ook al zijn toezegging gedaan om mee te werken. Ook diverse anderen. Zo prachtig dat het deze voortgang nu krijgt.
  Raymond zou eens moeten weten.

  Uw oude gegevens over de initiatieven van Raymond laten wij u weten waar u die naar toe kunt sturen, zodat wij 1 mooi geheel ervan kunnen maken .
  Of misschien heeft u nog flyers of ander materiaal, zodat het niet verloren gaat .

  Raymond zullen wij heel erg blijven missen, de gezelligheid, de ervaring en kennis teveel om op te noemen.

  Nogmaals zeggen wij u dank voor alles wat u voor Raymond kon betekenen in welke vorm dan ook en hopen op uw verdere medewerking in de voorzetting van zijn gedachtengang.

  Met vriendelijke groet, Jennifer Vetter, ambassadeur, Jan Bijl, ambassadeur
  Voetbal als Medicijn, Vereniging Belevingswereld
  p/a Werkactiveringscentrum Stichting Pluspunt Rotterdam
  Locatie West: Samuel Mullerplein 17C, 3023 SK Rotterdam, Tel: 010 846 96 87

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: