Goedkoop of gratis eten in Rotterdam

Waar zijn nu plekken in Rotterdam waar je gratis of goedkoop kan eten? Voor mensen met weinig of geen geld. Voor als je zelf niet in gelegenheid bent om te koken, of als je weinig geld hebt. Heb je aanvullingen op deze lijst? Mail het naar redactie@denk-raam.nl of laat een reactie achter op deze pagina.

Soepbus (Leger des Heils)

In verschillende steden rijdt de soepbus van het Leger des Heils.  Veldwerkers slaan een brug naar dak- en thuisloze mensen, en helpen mensen met koffie, soep, een warm deken en een goed gesprek. De soepbus is o.a. te vinden bij de bibliotheek op de Hoogstraat / Blaak, maar ook bij Zuidplein richting terrasflat en Ahoy.

Pauluskerk Rotterdam

Mauritsweg 20
Rotterdam
Meer info: huiskamer | eethuis

Op de Mauritsweg 20 kan je dagelijks terecht in de huiskamer van de Pauluskerk. Je kan er terecht voor een kopje koffie, een broodje. Van ’s ochtends 9.00 tot ’s avonds 21.00 uur. Het eethuis van de Pauluskerk is open van 17.00 tot 18.30 uur (ma-vr), hier kan je eten voor €1,- Voor iedereen die niet zelf in de gelegenheid is om te koken. Wel graag op 17.00 uur aanwezig!

Buurtbuik

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam
website: https://buurtbuik.nl/

Bij CultuurWerkplaats Tarwewijk – de eerste BuurtBuik locatie in Rotterdam – kun je wekelijks terecht voor een gratis en gezonde maaltijd van gered voedsel. Het eten halen wij op bij de markt op het Afrikaanderplein en bij lokale supermarkten. Vervolgens kookt een enthousiast team van vrijwilligers daar een heerlijke maaltijd van. Jij bent welkom om op woensdag tussen 18:30 en  19:30 uur een maaltijd af te halen –  reserveren is niet nodig! Neem wel je eigen bakjes mee, zodat wij de maaltijd daarin mee kunnen geven. Tot dan!

De Zusters

’s Gravendijkwal 13
Rotterdam

Bij de zusters van moeder Theresa wordt van woensdag t/m zaterdag eten uitgedeeld aan mensen die dakloos zijn. Tussen 15.00-16.00, en tussen 16.00-17.00 uur (woensdag t/m zaterdag).

Wijkgebouw de Bron

Vondelweg 254
Rotterdam
website en facebook

Op vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur wordt er in wijkgebouw de Bron voedsel verstrekt. Dit kan alleen als je geregistreerd bent via de vraagbaak.

Wijkrestaurants

De Gaarkeuken kookt van maandag tot en met vrijdag voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurant zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een verse warme maaltijd te gebruiken. Voor €5,- heb je een twee gangen maaltijd, op verwijzing kan het gratis. Voor meer informatie en inschrijven www.gaarkeuken.nl . In drie wijken zijn nu wijkrestaurants

Sociaal café Onder de Oranjeboom

Oranjeboomstraat 313
Rotterdam
website en facebook

Wijkrestaurant Bij De Provenier

Proveniersstraat 6,
3033 CJ Rotterdam.

In de Steenplaat

Food for Life Rotterdam

Schiekade 99
Rotterdam
website

Een maal per maand wordt tussen 12.00 uur en 18.00 uur voedsel uit! Het eten is vegetarisch. Welke dagen dit is, is te vinden op http://www.audaryadhaamtemple.nl/food-for-life/

Bijbelcentrum  In de Gouwstraat

Gouwstraat 46B
Rotterdam
website

elke vrijdagavond een driegangen menu voor slechts € 3,50. Kinderen eten mee voor € 1,50. De maaltijd begint om 17.30 uur. Elke week een ander menu.  Vooraf reserveren en betalen bij Inloop- en Bijbelhuis ´In de Gouwstraat´, Gouwstraat 36-B, dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Maaltijd en Meer

Gemeente de Brandaris
Coloniastraat 25
3024 TA Rotterdam
website

We openen op donderdagavond om de veertien dagen de deuren voor mensen die behoeften hebben aan een maaltijd. We starten de maaltijd met een soepje en daarna volgt het hoofdgerecht. We houden rekening met mensen die vegetarisch zijn, met mensen die geen varkensvlees eten. Tot slot is een toetje. Na de maaltijd is er tussen 19.30 en 20.30 uur ruimte om gezellig koffie/thee te drinken.

Leaf vegetarian

Oostmolenwerf 19
Rotterdam
website

Bij Restaurant Leaf Vegetarian kunnen mensen die het niet breed hebben gratis eten en drinken. Zou jij ook een maaltijd kopen voor een ander? Als gast in het restaurant Leaf kun je een maaltijd kopen voor iemand die het minder breed heeft. In het restaurant hangt een prikbord en papieren hartjes. Op een hartje kun je een maaltijd opschrijven die je hebt gekocht. Iemand die het minder breed heeft mag een hartje uitzoeken en gratis eten. Op dinsdag gesloten. Meer info op: https://leaf-vegetarian.nl/

Voedselbank

website

De Voedselbank biedt mensen die het financieel slecht hebben een duwtje in de rug. Dit doen we in de vorm van een voedselpakket. Wij nemen de last van het zoeken naar voedsel van u over, waardoor u kunt focussen op het bouwen aan uw toekomst. Dit is altijd tijdelijk van aard, omdat we u snel weer op de been willen hebben! Aanvragen gaat via uw hulpverlener. Via vraagwijzer of 14 010 wordt u verder geholpen.

Voedselcentrum Isaak & de Schittering

Voedselcentrum Noord: Jacob Loisstraat 24-30, Rotterdam
Voedselcentrum Zuid: Vinkenbaan 73, Rotterdam
Voedselcentrum Zuid Oost: Kreekplein 8, Rotterdam
website

Veel mensen hebben maar een paar honderd euro per maand om van te leven. Geld voor verse groenten is er niet. Graag willen we minderbedeelde mensen dagelijks helpen met levensmiddelen zodat zij een goede maaltijd kunnen maken. Anders dan de reguliere voedselbank hanteren we geen inkomenscriterium. Van bedrijven in de omgeving ontvangen we o.a. veel paprika’s, tomaten, sla, andijvie, aubergines, radijs, pepers, paksoi, uien, bloemkool etc. en van verschillende bakkerijen en supermarkten krijgen we elke dag broden om uit te delen.

Aanvullingen of suggesties voor deze pagna? Mail het naar redactie@denk-raam.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/goedkoop-of-gratis-eten-in-rotterdam/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: