Complottheorieën

Je telt tegenwoordig niet meer mee als je niet in een of ander complot gelooft dat de hele maatschappelijke organisatie ontmaskert als burgerbedrog, terwijl er in werkelijkheid iets heel anders aan de gang is zonder dat jij het door hebt.

Eén superbrein

In werkelijkheid zijn de machthebbers achter de schermen, de ‘Deep State’ genaamd, bezig om alle menselijke intelligentie door middel van computerkracht tot één superbrein samen te smeden. Daartoe zijn bij de zogenaamde vaccinatie tegen een niet bestaand virus dat in een Chinees laboratorium bij iedereen microchips in de bloedbaan gespoten. Door middel van het netwerk van satellieten dat voortdurend om de Aarde draait wordt iedereen in de gaten gehouden en wat hij/zij (LHAB/XYZ) denkt wordt samengebracht in één denkpatroon waar de machthebbers blij en tevreden mee zijn, hoe fijn zal dat zijn.

Koest houden

Een ander complot is ‘The Great Reset’. Bijna elke week wordt er in Den Haag of Amsterdam door duizenden mensen geprotesteerd tegen die Reset. Ook dit is natuurlijk een complot om de hele mensheid onderdanig en afhankelijk te maken van de sympathieke en glad pratende leiders zoals Mark en Hugo: ons komisch duo dat -zoals ieder complottheoreticus weet- door mannen van de ‘Deep State’ op hun plaats is gezet om het volk koest te houden en discipline te leren met mondkapjes en avondklok.

Great reset: opnieuw beginnen

In werkelijkheid is het ‘Grote Opnieuw Beginnen’ bedoeld om na de verwarring, onrust en opstandigheid die de coronapandemie heeft veroorzaakt juist een start te maken met een duidelijker en algemeen gedragen beleid. Klimaatproblematiek, betaalbare huisvesting (vooral voor jongeren) en preventieve gezondheidszorg vormen de basis voor de vormgeving van de samenleving. En voor het politieke systeem van macht en tegenmacht dat die vormgeving mogelijk moet maken met ruimte voor een duidelijke inspraak van de burgerij voor alles wat hen raakt en dan niet alleen door verkiezingen wie er de baas over je gaat spelen.

Vrijheid en democratie

Waarom dan dat protest tegen die Reset ? Wel, een gezellig feestje toch ? Je ziet je vrienden van de vorige week weer en lekker samen zingen: Liefde! Vrijheid! Democratie! Zwaaien met je vlaggen, blauw wit rood, en af en toe weer lekker matten met de politie. Zo valt er in tijden van Lock down en coronamoeheid nog wat te beleven en volgende week gaan we er gezellig mee door. Maar het gaat om de strijd tegen ‘The Great Reset’ hoor!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/complottheorien/

1 reactie

  1. Dit is mijn bijdrage tijdens de Nieuwe Maan aan het Schrijvers Café van de Pauluskerk op woensdag 6-10-2021, ook voor Denkraam van belang. Heb je interesse om mee te schrijven of te dichten? Kom dan op woensdag om 11 uur naar de Pauluskerk en vraag naar Lies van Bommel die nu al weer jaren al dat schrijfwerk coördineert. Vaak wordt het gepubliceerd in het Nieuwsblad van de Pauluskerk en ook op de website van Denkraam !

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: