Rotterdam Unlimited

Wanneer:
25 juli 2023 @ 13:29 – 29 juli 2023 @ 14:29
2023-07-25T13:29:00+02:00
2023-07-29T14:29:00+02:00
Waar:
Rotterdam centrum
Kosten:
Gratis

Rotterdam Unlimited is het grootste gratis straatfeest van Nederland en zal plaatsvinden van 25 t/m 29 juli 2023. Parades, battles, de grootste Rueda de Casino van Nederland, live shows, soundsystems en enthousiast en kleurrijk publiek vullen de binnenstad.

Op woensdag 26 juli speelt Dakka Sultuna op het Stationsplein als opwarmer.

Opwarmen op vrijdag

Op vrijdag 28 juli is de echte Warming Up. Drie talentvolle brassbands vertrekken musicerend vanaf het Tiendplein, Nieuwe Binnenweg en Binnenrotte naar de Coolsingel. Daar voegen ze zich bij drie soundsystems zoals Pretty Girls LIke Trap Music. Ook is de Lighting Parade is terug. Om 22.00 uur start de parade met vele lichtgevende carnavalskostuums op het Churchillplein richting Hofplein. De deelnemers hebben kostuums en road pieces met duizenden kleine lichtjes.

Zomercarnaval op Zaterdag

Op zaterdag beweegt de Zomercarnaval Straatparade door het stadscentrum van Rotterdam. 40 praalwagens volgen een ruim 5 kilometer lange route door de stad met talloze dansers en danseressen.

Vervolgens is er een podiumprogramma van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. In het verleden traden onder meer Kool & The Gang, New Power Generation, Manu Chao en Femi Kuti op. Ook Nederlandse grootheden als Frenna en Ronnie Flex hebben er opgetreden. Dit jaar zijn onder meer Bokoesam, het Cubaanse Haila y Su Orquesta, salsaband Los Elegantes Caribeños, Kobo Town en Alyona Alyona, de bekendste rapper uit de Oekraïne, gestrikt.

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft ook een eigen festivalmarkt. De Mercado is de wereldkeuken van Rotterdam Unlimited en ook hier zijn veel verschillende culturen terug te vinden, van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antilliaans en van fastfood tot heerlijke gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag en zaterdag te vinden in het centrum van de stad.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/activiteit/rotterdam-unlimited/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.