1500 badeendjes

badeendjesVijftienhonderd badeendjes gaan op zaterdag 11 mei zich inzetten voor de toekomst van Rotterdamse zwerfjongeren. De eendjes kunnen voor twee euro worden geadopteerd, hiermee kunnen prijzen worden gewonnen. De Rotterdamse jeugdbrandweer helpt de eendjes vooruit te komen met een brandweerspuit. Om 13.00 uur start Duckrace010 in de Delftsevaart bij de Laurenskerk/Hoogstraat.

De eendjes die meedoen aan de duckrace, hebben rugnummers. Deze komen overeen met de loten die worden verkocht. De eigenaar van het lot dat hoort bij het eendje dat als eerste over de finish gaat, is winnaar van de hoofdprijs: een geheel verzorgd verblijf in het ArtHotel in Eindhoven.

De opbrengst van de duckrace gaat naar Maaszicht. Maaszicht is een opvanghuis voor zwerfjongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. De jongeren hebben te maken met een complexe problematiek en staan er alleen voor. Maaszicht ondersteunt de jongens en meisjes bij het oplossen van hun problemen en zorgt ervoor dat ze weer naar school gaan of gaan werken. Maaszicht geeft ze een thuis en de mogelijkheid om serieus aan hun toekomst te bouwen.

Het initiatief voor deze actie is genomen door studenten bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Zij zijn verenigd in de Reach Out Commissie van STAR. Joke Kurvers, fondsenwerver bij Maaszicht zegt daarover: ‘Wij waarderen de inzet van deze studenten enorm. Zij zetten zich in voor leeftijdgenoten die het verdraaid moeilijk hebben. De studenten laten ermee zien oog te hebben voor de samenleving. Ze kijken niet toe, maar ondernemen – tussen de tentamens door – actie. Nu maar hopen dat het lukt alle eendjes verkocht te krijgen en dat veel mensen komen kijken naar deze badeendenrace bij de Laurenskerk …’

Loten zijn te koop voor twee euro per stuk en verkrijgbaar via de duckrace website. Klik hier om deze te openen. De duckrace wordt mogelijk gemaakt door sponsors waaronder Shell en Rabobank.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/1500-badeendjes/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.