De zomerbiet, die je vaak in bosjes kunt kopen, moet stevig aanvoelen. Verwijder van de zomerbiet het loof, je kunt dit gebruiken om te wokken. Boen de rauwe bieten goed schoon bijvoorbeeld met een hard borsteltje onder de lopende kraan. Rauwe bietjes kun je raspen en aanmaken als/door salade of door de aardappelen mengen voor je eigen rösti.
Je kookt bieten zo’n 20/25 min in de schil in ruim water, zo blijven ze sappig en de schillen stroop je eenvoudig van de gare bietjes af.
Na het schillen kun je er van alles mee doen.
Gewoon in plakjes snijden en weer opwarmen in wat water is prima.
Meer zin in koken ? Snipper op 500 gr gekookte rode bieten 3 a 4 sjalotten en fruit glazig in een klein beetje boter. De biet in kleine blokjes erbij, een beker (2,5 dl) Crème fraîche, zout en peper en even doorwarmen.
Ook ideaal in salades (met appel, yoghurt, witlof, honing, noten; een uitje en aardappelen, rijst of couscous zijn klassiekers). Of versier je krootjes met fèta of een nieuwe haring !
Laat je me jouw favoriete bieten-toepassing weten ?
Zomerkrootjes
Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/zomerkrootjes/