Wortel-gehakt-brood

gehaktbroodGroente en vlees ineen voor het hele weekeinde, grote trek, 8 personen,
ook ’s anderendaags op een boterham,
of deels voor in de diepvries. Dus een basisrecept, dat je op allerlei manieren kunt aanpassen naar je eigen smaak.

 

  • 1 kg gehakt, half om half
  • 2 uien, gesnipperd, aangefruit in wat olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 kg wortels, geraspt
  • 50 gram droog broodkruim
  • 2 eieren, + zo nodig een scheutje melk om het smeuïg genoeg te maken
  • 1,5 tl zout, 1 tl peper, 0,5 tl nootmuskaat
  • beetje olie om je ovenschaal of cakeblik in te vetten

Meng alles grondig door elkaar en bak ca. 1 uur in een oven, voorverwarmd op 175 graden. Check na drie kwartier, en dek zo nodig af, als het van boven (te) bruin is/wordt.

Saus: meng door 6 el van het braadvocht, dat je afgiet in een juspannetje:
(binden kan desgewenst met wat in een beetje koud water opgeloste maizena.

  • 3 el worcestersaus
  • 3 el tomatenketchup

Variaties: voeg naar eigen smaak toe, al naar gelang je bui uitvalt, bijv.
rozemarijn en pesto toe voor “Italiaans”, kerrie, gember en gesnipperde ananas voor “Aziatisch”, paprikapoeder en een blikje tomatenpuree voor “Hongaars”,
of “Cajun”kruiden + met de uien meegebakken groene paprika en bleekselderij, of dragon + een potje kappertjes voor “Frans”. Je fantaseert maar iets leuks.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/wortel-gehakt-brood/

2 reacties

    • Achmed op 31 maart 2014 om 15:59
    • Reageer

    LOOSING MOSLIM RELIGION IN BAVO-EUROPOORT
    Weet je dat BAVO-EUROPOORT Capelle a/d IJssel sinds kort bezuinigingen heeft gevoerd betreffende eten voor patientjes. Dat betekent o.a. dat moslim halal eten afgeschafd is en moslims zijn gedwongen om varkensvlees te eten anders komen ze in isoleer met de bijbehorende injecties[ noodmedicatie hahahahaha]

    • Carola op 31 maart 2014 om 18:03
    • Reageer

    Hallo A, zoals je dat schets lijkt me dat een ongewenste ontwikkeling.
    Dit recept is trouwens ook net zo goed te maken met 100 % rundergehakt, kip-, kalkoen- of lam- of geitenvlees. Of een combinatie daarvan.
    En als je een bijdrage wilt sturen over de door jou genoemde ontwikkelingen, dan kan je dat als correspondent nog steeds indienen via redactie@denkraam.info.
    Met vriendelijke groet namens de redactie, P.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.