Warme chocolademelk van cacao, 4 koppen

Nodig: 30 g cacao, 150 g suiker snufje zout, 80 ml water (kokend), 850 ml volle melk, zakje vanillesuiker, 150 ml slagroom, kaneelpoeder.

Klop de slagroom bijna stijf. Meng de cacao, suiker, vanillesuiker en zout in een pan. Giet er al  roerend 80 ml kokend water bij. Zet het vuur wat zachter en blijf 2 minuten roeren. Pas op voor aanbranden. Schenk de melk er bij en verwarm alles, maar laat het niet koken.  Haal de pan van het vuur en schenk het meteen in 4 glazen of mokken.  Schenk de slagroom er overheen. Gebruik als je dat lekker vindt ook wat kaneel.

Cacao is rijk aan ‘antioxidanten’, een stof die afgeleid wordt van een substantie die ‘flavonoïden’ heet. Een groot aantal van deze antioxidanten kan je terugvinden in pure chocola, met een zo hoog mogelijk cacao percentage. Cacao stabiliseert de bloeddruk,
is goed voor hart en bloedvaten, speelt een rol bij de hersenstofwisseling, verhoogt het geluksgevoel en draagt bij aan een beter concentratievermogen. En je krijgt het natuurlijk lekker warm van in een kille, klamme lente.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/warme-chocolademelk-van-cacao-4-koppen/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.