Voedselbank Maassluis

Voor alle voedselbanken geldt dat het wel heel triest is dat de noodzaak ervan bestaat, maar ook dat het fijn is, dat tekorten bij sommigen worden ondersteund met overschotten bij anderen. Donaties in geld en goederen worden gehandeld door betrokken vrijwilliggers. Betere oplossingen zijn denkbaar; die zijn te zoeken in de macro-economie, bij het grootkapitaal dat weinig over heeft voor de ‘gewone man/vrouw’…

Voedselbank Maassluis kent (helaas) al een langere geschiedenis. Na de nodige voorbereiding werden aangesloten bij Stichting Voedselbank Nederland in 2004 vier (4) huishoudens ondersteund. In 2014 betreft het al 220 huishoudens in Maassluis inmiddels plus Maasland, Hoek van Holland en Maasdijk en de laatste jaren is er hier sprake van zo’n 250 huishoudens.

Ja, dat zijn véél volwassenen én kinderen, die (tijdelijk) voedselpakketten nodig hebben
Het is vaak een hele stap om hulp te moeten vragen… Voor jezelf. Mogelijk kun je iemand anders een buur, of bekende zo nodig ook een stukje op weg helpen, als je ziet dat jou naaste mensen kampen met structurele tekorten. Denk aan signalen als: geen lunch bij, doet geen boodschappen, maakt nooit een warme maaltijd, valt zichtbaar en af in korte tijd,…

Denk je zelf ook in aanmerking te kunnen/moeten komen voor voedingshulp kun je jezelf aanmelden via tel: 06 42705923 en een afspraak maken voor een intakegesprek. Of je kunt aangemeld worden via een andere instantie als je daar al bekend mee bent: Stoed, Stroomopwaarts, GGZ, Kerken, Argos, Humanitas, Vluchtelingenwerk, enz..

Er zal worden nagekeken of je onder de financiële regels (zie hier) valt.

 

Naast voeding biedt de locatie ook andere steun en hulp geboden; een praatje bij een kopje koffie, regelmatig is er een medewerker aanwezig van het wijkteam en/of de stichting Boom om de weg te wijzen bij sociale, maatschappelijke, geld- en/of schuldvragen.
De uitdeellocatie in Maassluis is aan de is Troelstraweg 6. Naast voeding worden -onder voorwaarden, aan wie het nodig- heeft via de Stichting Non-foodbank ook kleding, textiel en speelgoed verstrekt.

Op gebied van de voeding is recent de logistiek verbeterd.
Pakketten worden niet meer vooraf identiek gevuld door de vrijwilligers. Cliënten kunnen nu brood, AFG, vleeswaren, houdbare producten en soms zuivel zelf kiezen (naar eigen boodschappenlijstje) en zelf pakken wat ze mee naar huis willen; meer naar eigen en smaak, wat verspilling voorkomt. Uiteraard wordt er wel op toegezien, dat er geen scheve situaties ontstaan.
En ter voorkoming van (lang, buiten) moeten wachten, zijn er nu verschillende tijdblokken ingesteld om de voeding op te halen.

Bron: lokale media, d.d. augustus 2018 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/voedselbank-maassluis/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: