Stichting Isaak & de Schittering

Zoals ik eerder aangaf, zal ik aandacht besteden aan andere hulp-initiatieven (in de regio Rijnmond) voor mensen die tekort komen, door dakloosheid, schulden wat voor oorzaken dan ook, maar niet binnen de regels van de Voedselbanken Nederland passen.

Vandaag dan informatie over de Voedselcentra Rotterdam van Isaak & de Schittering, welke stichting in 2013 startte door medium Tresi Barros met het “dagelijks uitdelen van vers brood en groenten aan iedereen die hulp nodig heeft.” Dit dankzij een grote bakkerij en vele telers.

Als je dus krap bij kas zit en toch wel wilt eten, ga dan eens langs bij één van deze Rotterdamse Voedselcentra:
Oost – Kreekplein 8
Zuid – Vinkenbaan 73
Noord – Jacob Loisstraat 24-30

Iedereen kan er bovendien terecht voor wat gezelligheid of om een praatje te maken én iedereen kan er wat boodschappen doen tegen schappelijke prijzen.
Veelal zijn er levensmiddelen, maar er zijn ook wel toiletartikelen, kleding, boeken, spullen, snoep, enz..

Het is ook een uitgangspunt niets te verspillen. Deze centra worden verder gesteund door nabije supermarkten en andere bedrijven, door producten af te staan. Daarnaast draaien de centra ook op donaties en vooral op de inzet van zo’n 80 enthousiaste (buurt)vrijwilligers.

Er is momenteel met name nog behoefte aan CHAUFFEURS (rijbewijs B), vacatures: ochtend, middag, avond, weekend… dus als je nog wat tijd wilt inzetten.. loop dan langs of stuur via hier een mail

Vorige week liep ik binnen bij de vestiging Noord nabij Basisberaad waar de redactie van Denkraam haar vergaderingen houdt. Dit is trouwens ook vlakbij Rotterdam CS. De sfeer was er prettig, opgewekt en ik maakte er kennis met Yvonne. Ook kon ik kon mooi direct wat paprika’s aanschaffen voor een grote stoofschotel, om verder enkele dagen niet moeten koken, met deze warme dagen. 🙂

Bron: eigen bezoek en website Voedselcentrum Noord; d.d. juli 2018

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/stichting-isaak-de-schittering/

1 reactie

 1. INGEZONDEN MEDEDELING van VOEDSELCENTRUM ISAAK EN DE SCHITTERING
  U bent van harte welkom in ons voedselcentrum! Bij ons is uw euro meerdere euro’s waard! En u krijgt gratis een brood bij aankoop van 50 cent. U kunt gewoon boodschappen bij ons doen. U hoeft nergens ingeschreven te staan en niemand vraagt naar uw naam. Het is net zoals winkelen bij de Lidl of HEMA. Voedselcentrum Isaak en de Schittering koopt restpartijen met levensmiddelen in en en verkoopt deze voor zeer lage prijzen. Maximaal 2 stuks per persoon. Op is op. Dus het is verstandig wanneer u af en toe langskomt om te zien wat we in het assortiment hebben. Op onze Facebook pagina worden de nieuwe producten regelmatig vermeld: @voedselcentrumisaakendeschittering. Gaat u ons volgen? We hebben bijvoorbeeld verschillende soorten snoep, stroopwafels, frisdranken, pastasauzen, tomatensoep, groentesoep, aardappelsoep, crackers, drop, suiker, zout, eieren, rijst, aardappelen, noodles, potjes boterbonen, gehakte spinazie, sperziebonen, appelcompote, augurken, zilveruitjes. Dit is maar een greep uit het assortiment. Er is nog veel meer.
  Dagelijks krijgen we vers fruit en groenten binnen. Hierbij kan u denken aan tomaten, avocado’s, citroenen, paprika’s peren, appels, sinaasappels, pepers, andijvie, enz.. Ook veel producten van de supermarkten met een goede datum zoals vlees, vis, maaltijden, gesneden groenten, vleeswaren, Franse kaasjes, gebak.

  We zijn goedgekeurd door de voedsel en warenautoriteit.
  Kom gerust eens kijken of winkelen. We zien u graag in 1 van de winkels:
  Vinkenbaan 73 in Rotterdam Zuid,
  Kreekplein 8 in IJsselmonde,
  Jacob Loisstraat achter Centraal Station.
  We zijn dagelijks open van 10-22 uur.
  Op zondag van 14-20 uur.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: