Recept: Witlof-Kabeljauw schotel

“Ik hoop dat je de recepten kunt lezen…Ik kan het niet goed lezen. Oh shit, ik heb mijn verkeerde bril op.” Met deze woorden kreeg onze redactie weer een recept doorgestuurd. Het recept is er zeker niet minder lekker door. Integendeel!

Ingrediënten

  • Moot kabeljauw
  • 3 grote stronken witlof
  • Bakje paturain
  • Italiaanse kruiden
  • Half zakje geraspte kaas
  • Repen ontbijtspek
  • Kerriepoeder (flinke theelepel)
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Chiliolie vlokken (naar smaak, optioneel)

Bereiding

  • Eerst de ovenschotel invetten
  • Gesneden witlof er in verdelen
  • Uien in halve ringen erover verdelen, plus de paturain en de chiliolie
  • De kabeljauw er op leggen
  • Kerrie en knoflookpoeder er over strooien
  • Geraspte kaas erover verdelen
  • Afdekken met de repen ontbijtspek

Vervolgens gaat de ovenschotel de oven in op 175 graden voor circa 50 minuten.

Serveren naar smaak met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Eet smakelijk!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/recept-witlof-kabeljauw-schotel/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.