Recept: gehakttaart

“Er staat bij ‘eigen recept’, dat kun je weglaten. Dat zet ik er voor mezelf bij in mijn schrift. ” (José)
“Oké, zal ik doen. Alhoewel het natuurlijk altijd eigen recepten zijn.” (Redactie)
“Ja, dat dan weer wel!”

En lekkerder dan dat kan je het niet krijgen!

Ingrediënten

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 250 gram kalfsgehakt of kippengehakt.
  • 1 uit (fijn gehakt)
  • 1 ei
  • Klein beetje garnalen
  • Pasta
  • Cheddarkaas (plakken) naar smaak
  • Een zakje gehaktmix (bv van Albert Heijn)
  • Kerrie
  • Sambal Badjak
  • Oestersaus
  • Ketjap
  • Scheutje melk
  • Scheutje port

Bereiding

  • Kneed het gehakt goed door elkaar, samen met alle ingrediënten (behalve de Cheddarkaas). Maak er twee ballen van.
  • In de springvorm (bodem afdekken) een bal platdrukken op de bodem. Daarna de plakken kaas er op.
  • Daar bovenop weer de rest van het gehakt, waarmee je de kaas goed inpakt langs de randen.
  • Circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden gaar bakken. Goed controleren!
  • Vervolgens 20 minuten afdekken met folie, daarna nog circa 10 minuten verder bakken.

 

Eet smakelijk, groetjes van José!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/recept-gehakttaart/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.