“Er staat bij ‘eigen recept’, dat kun je weglaten. Dat zet ik er voor mezelf bij in mijn schrift. ” (José)
“Oké, zal ik doen. Alhoewel het natuurlijk altijd eigen recepten zijn.” (Redactie)
“Ja, dat dan weer wel!”
En lekkerder dan dat kan je het niet krijgen!
Ingrediënten
- 250 gram mager rundergehakt
- 250 gram kalfsgehakt of kippengehakt.
- 1 uit (fijn gehakt)
- 1 ei
- Klein beetje garnalen
- Pasta
- Cheddarkaas (plakken) naar smaak
- Een zakje gehaktmix (bv van Albert Heijn)
- Kerrie
- Sambal Badjak
- Oestersaus
- Ketjap
- Scheutje melk
- Scheutje port
Bereiding
- Kneed het gehakt goed door elkaar, samen met alle ingrediënten (behalve de Cheddarkaas). Maak er twee ballen van.
- In de springvorm (bodem afdekken) een bal platdrukken op de bodem. Daarna de plakken kaas er op.
- Daar bovenop weer de rest van het gehakt, waarmee je de kaas goed inpakt langs de randen.
- Circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden gaar bakken. Goed controleren!
- Vervolgens 20 minuten afdekken met folie, daarna nog circa 10 minuten verder bakken.
Eet smakelijk, groetjes van José!