Je hebt nodig:
2 blaadjes djerek poeroet en 2 blaadjes salamblad
1 pond kippendijfilet
2 grote uien
½ eetlepel Masala
1 flinke theelepel Javaanse sambal
1 klein blikje kokosmelk
Scheut zonnebloemolie
Voor de marinade heb je nodig:
3 eetlepels Ketjap Manis
½ eetlepel Masala
1 eetlepel zonnebloemolie
4 grote tenen knoflook in stukjes
Scheutje azijn
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
5 chilipepers of gedroogde chilipepers (geen chilipoeder)
Doe alle ingrediënten van de Marinade in een kom.
Doe de kippendijen daarin en laat het een nacht aan elkaar wennen.
Bereiden:
Uien snipperen dan fruiten in de olie samen met de masala en chilipepers.
Na twee minuten uit de pan halen en in de overgebleven olie de gemarineerde kip bakken.
Daarna de uien er weer bij doen, samen met de Javaanse sambal, de blaadjes Djerek poeroet, salamblaadjes en de kokosmelk. Uurtje laten sudderen.
Dit is heerlijk met witlofsalade en Opperdoezen (aardappelen)
Eet smakelijk!
Groetjes van José