We bakken wat af in de zon, de laatste dagen, hoewel er vandaag al wel enige buien zijn gevallen. Wie er eens op vakantie is geweest, is daar dit gerecht goed mogelijk wel al tegengekomen. Een eenvoudige, voordelige en smakelijke ovenschotel uit Griekenland.
Ook lekker voor thuisvakantie-vierders, bijvoorbeeld met een Griekse gemengde salade.
De oven doet in dit geval het bakwerk, zet deze vast aan op zo’n 220°.
Schil voor 4 personen 1 kg aardappelen en snijdt ze overlangs in vrij dikke partjes, zo’n 6 a 8 per aardappel, afhankelijk van de grootte. Verdeel ze over een ovenschaal of bakblik.
Meng nu:
0, 5 dl olijfolie,
1 dl vers geperste citroensap,
1 dl kraanwater,
2 theelepels gedroogde oregano,
3 tenen knoflook, zéér fijn gehakt of geperst,
zout en versgemalen peper naar smaak.
Giet de goed gemengde mix over de aardappelpartje en bak ze ca. 1 uur bovenin de oven, tot ze knapperig en bruin van buiten en smeuïg zacht van binnen zijn.
Ook lekker bij gegrilde vis (sardientjes).
Patátes me skórtho
Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/patates-me-skortho/