Nodig:
3 pastinaken
150 gram gorgonzola
1 grote of 2 kleine tenen knoflook
1 ui
1 bouillonblokje
250 ml kokosmelk
olie of bakboter
Pannen en een staafmixer of blender
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten. Vegetarisch gerecht.
Wat moet je doen?
Ten eerste ga je de pastinaken in stukjes snijden en koken. Die moeten ongeveer even lang als aardappelen, hou 20 minuten aan. Net als bij aardappelen kun je met je vork prikken of de pastinaken al gaar zijn. Â Terwijl ze vrolijk liggen te pruttelen snij je de ui en de knoflook en die fruit je in de olie of boter in een wok of hapjespan. Gooi er een beker water bij en het bouillonblokje, zodat er een soepbasis in je pannetje ontstaat. Draai het vuur laag en check de pastinaken. De gorgonzola snij je in grote stukken en legt ze in de wok bij de rest. Nu alleen nog de kokosmelk , roeren en er ontstaat een troebele vloeistof.
Als de pastinaken gaar genoeg zijn, giet je ze af en doe je ze in de blender of een pannetje waar je in gaat staafmixen. Intussen blijf je af en toe in de andere pan roeren totdat alles met elkaar is vermengd. De inhoud van de pan voeg je bij de pastinaken en je kunt nu een paar minuten gaan blenden of staafmixen. Als je wilt kun je zout en peper toevoegen maar dat hoeft niet, deze soep heeft al veel smaak.
Het resultaat is een soort hemelse stopverf, die vriend en vijand zal verbazen!