Ingrediënten
- Chorizo (worst), in blokjes
- 500 gr. kipfilet, in grove stukken
- 500 gr. garnalen groot (500 g, diepvries)
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 g doperwten (vers of uit de diepvries)
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 pak risottorijst (500 g)
Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft. Schep de chorizo op een bord en bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden. Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig. Pel intussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten. Lekker met een frisse salade van romainesla.
Tip!
Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.