wo 9 juli, 22:00 uur
Licht gekruide wortelsoep.
Super eenvoudiger vooraf te maken, en heerlijk als bodempje voor een voetbalavond. Ingrediënten: 150g gezouten boter, 150g uien, gehakt, 2 knoflookteentjes, geplet,500g wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden, 1 tl komijnzaad, ½ tl kerrie poeder (Madras), 300ml kippen- of groente bouillon, 500ml water, 1 bouquet garni, zout en versgemalen peper, 1 el gehakte verse kruiden (koriander, of peterselie, of bieslook, enz.. ) naar smaak om op te dienen; 4 el yoghurt – desgewenst.
Bereiding:
Smelt de boter in een pan en zweet de ui, knoflook en wortelen, met een snufje zout en peper naar smaak, in ruim 5 minuten, tot alles zacht is.
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het geurig is en voeg het dan met het kerrie poeder toe aan de groenten. Roer alles goed door en laat nog 3 minuten koken.
Voeg de bouillon het bouquet garni en 0,5 liter water toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur (op een plaatje) een half uurtje pruttelen.
Verwijder het bouquet garni en maak de soep dan glad met een staafmixer of door roerzeef. Wrijf de massa door een gewone zeef voor een nog gladder resultaat.
Warm op wanneer je de soep wilt eten en maak dan op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dien op in soepkommen bestrooid met het verse, groene kruid naar keuze. Je kunt er ook een lepel yoghurt op leggen als je dat lekker vindt. Lekker met goed brood of soepstengels.
Suggesties voor tijdens de wedstrijd
Ga eens naar de echte kaasboer en kies een mooie oranje kaas uit voor de blokjes
Koop elders oranje sappen en/of limonades en een biertje
Denk aan paprika (verse, oranje in reepjes voor de knabbel) of op zoutjes als wokkels, chips en rijstzoutjes
Ook oranje fruit is er voldoende: citrusfruit, mango, meloen, kaki, oranje Kaapse bes,…. Rijg blokjes aan satéprikkers, dat hapt lekker weg
Suggesties; serveer (tijdens de rust)
Opgewarmde gehaktballetjes, cocktailworstjes, of gefrituurde (mini) kaassoufflé ’s met een oranjesaus naar smaak.
Bak dan (rauwe) garnalen (in de schil) met wat knoflook en spaanse peper in een scheutje olie. Worden ze mooi en heerlijk oranje van.
Bron: P. Lievense d.d. 7 juli 2014