Internationale daklozendag: dakloosheid is een woonprobleem

Belinda Beikes en Stephanie Boer van het BasisberaadOnder deze titel organiseerde Basisberaad op 10 oktober 2023 de manifestatie ‘Dakloosheid is een woonprobleem’. Dit gezamenlijk met andere cliëntenorganisaties door Nederland: gelijktijdig waren er manifestaties in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Gouda.

In Rotterdam spraken onder andere Stephanie Boer (ervaringsdeskundige) ds. Martijn van Leerdam (Pauluskerk), Ronald Buijt (Wethouder Zorg) en Tjalling Vonk (gemeenteraadslid ChristenUnie). Het beleid is er op gericht om in 2030 geen daklozen meer te hebben in Nederland. Opvallend is dat -ondanks de goede bedoelingen- het aantal daklozen lijkt toe te nemen.

Wethouder BuijtBuijt benadrukt dat er veel wordt samengewerkt, er ook wordt gewerkt aan preventie (bankslapers) en er wordt ingezet op ‘Housing First’.  Vonk benadrukt dat geld niet het probleem zou moeten zijn: werk samen, luister naar elkaar en steek de handen uit de mouwen. Vanuit de Pauluskerk wordt de campagne gestart om de mensen zonder stem weer een stem te geven.

Een impressie van de dag kun je lezen op de site van Basisberaad. Eeb uitgebreider artikel verschijnt volgende week hier op onze site.

Manifestatie in Rotterdam

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/internationale-daklozendag-dakloosheid-is-een-woonprobleem/

1 ping

  1. […] 10 Oktober 2023 was de Wereld Daklozendag. In meer plaatsen in Nederland werd hier aandacht aan besteed. In Rotterdam door het […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.