Howie the Harp

informatiebijeenkomst Rotterdam by Howie the Harp on Prezi ...Het Basisberaad geeft cursussen ‘werken met eigen ervaring’ om (ex-)cliënten uit de GGZ en de verslavingszorg de nodige kennis te geven om als ‘ervaringsdeskundige’ in de samenleving aan het werk te gaan (als vrijwilliger bijvoorbeeld), waarbij deze kennis de inzetbaarheid kan vergroten. Voor een meer diepgaande en bredere deskundigheid kan je terecht bij ‘Howie the Harp’, een opleiding van een jaar in Rotterdam IJsselmonde. Deze opleiding bestaat dit jaar tien jaar en daarom viert men op 5 april 2022 de “Dag van de Ervaringsdeskundige” en wel om 10 uur in het Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. 

Door hun herstelverhalen met elkaar te delen krijgen de studenten bij de opleiding een confrontatie met hun eigen verleden waarin zij gaan begrijpen hoe zij in de problemen zijn geraakt en leren inzicht te krijgen hoe het proces van herstel hun persoonlijkheid een omvorming heeft gegeven en weer een stevige basis om in de samenleving te functioneren. Studente Esther van Howie the Harp vergelijkt dit met de transformatie van een rups in de pop tot een mooie vlinder. Op 25 februari is er weer een informatie bijeenkomst op de school voor mensen die ook bewust zo’n vlinder willen worden!

Ook Dennis, die van een afstand meedraait in de Denkraam redactie, heeft de opleiding gedaan. Wij leerden hem kennen toen hij voor de opleiding op stage ging bij de Pauluskerk. Dennis maakte op bezoekers en medewerkers daar een grote indruk door zijn motivatie en inzet om mee te werken ook aan het culturele programma van de kerk en de wekelijkse wandeling voor bezoekers. Dennis is in November vorig jaar afgestudeerd aan de opleiding en hij geeft nu trainingen in Den Haag en werkt op een Herstelacademie. Howie the Harp heeft hem geholpen de doelloosheid in zijn leven te overwinnen en zo een heel andere persoonlijkheid te ontwikkelen.

Ook in Amsterdam was er voor het derde jaar een opleiding ervaringsdeskundigheid van Howie the Harp.

Binnenkort meer op deze website over Howie the Harp!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/howie-the-harp/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: