Gegratineerde witlof

Een heerlijk, snel bijgerecht voor 4 personen bijvoorbeeld bij kipfilet of biefstuk; met verdubbelde kaas en een goede aardappelpuree lekker vegetarisch. • 6 struikjes witlof • 250 ml slagroom • naar eigen smaak: • 1 eetlepel grove mosterd • 1 bosje peterselie, fijngehakt • 75 gram Gruyère kaas, geraspt • peper en zout Halveer de struikjes witlof en stoom 6-8 minutes in een vergiet boven een pan kokend water totdat ze zacht zijn. Leg ze dan met de snijkant naar boven in een ondiepe ovenschaal. Roer met een garde de room, mosterd, fijngehakte peterselie, wat zout en peper dooreen in een kom. Verdeel het mengsel over de witlof en strooi de geraspte kaas er over heen. Plaats de schaal onder een middel hete grill tot de bovenkant goud kleurt en de saus pruttelt.
Eventueel nog even warm te houden onder een zeer lage grill.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/gegratineerde-witlof/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.