Culi-liefhebbers opgelet!

Een etmaal lang eten en drinken in leegstaande ‘Shelltoren’

ShellCuli-liefhebbers wacht een spannende tijd in Rotterdam. In leegstaande panden met ongebruikte keukens wordt maandelijks een popup-restaurant ingericht. Het spit wordt afgebeten in de Hofpoort bij het Hofplein in het centrum tijdens de Dag van de Architectuur.

Het restaurant wordt ingericht op de 24ste verdieping van het gebouw alwaar – hoe toepasselijk – 24 uur lang kan worden gegeten en gedronken met een prachtig uitzicht op de stad.

De Hofpoort, het voormalige Shellgebouw, is een 95 meter hoge toren, die is ontworpen door de bedrijfsarchitect van Shell. De meeste verdiepingen staan al jaren leeg.

Van vrijdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur kan het restaurant worden bezocht en zijn er ook op andere verdiepingen activiteiten. Zo kan er op de vijfde verdieping worden gevoetbald op echt gras, worden er tentoonstellingen gehouden, is er een rollerdisco, een camping en yoga-theebar (zie programma Dag van de Architectuur, klik hier om de website te openen).

Het restaurant krijgt de naam RESTaurant en wordt later in leegstaande gebouwen voortgezet. De precieze plaatsen worden steeds enkele dagen van tevoren via onder meer scoiale media bekendgemaakt.

“Het is een initiatief van Stichting Treehouse, Elisabet Boersma van PlanB en Sander Lenselink van eetlokaal Van de Boer. Voor elke editie van RESTaurant wordt één chef-kok gevraagd”, licht woordvoerster Elsbeth Grievink toe.

Voor deze eerste zijn verscheidene koks opgetrommeld, omdat het restaurant 24 uur open blijft. Grievink: “Behalve Sander Lenselink van Van de Boer, koken ook de jonge Rotterdamse worstenmaker Paul van den Hooven mee (van Wild Vleesch) en dé Rotterdamse sushichef Taji. Leon Ameling is sommelier en gespecialiseerd in bio-wijnen.

Jongeren
De stichting ‘En Route’, die de positie van kwetsbare groepen wil versterken, levert de mankracht: jongeren die worden omgeschoold voor een baan in de horeca. Want dat is – naast de ongebruikte keukens in leegstaande gebouwen – een tweede belangrijk ‘restingingrediënt’: ongebruikt arbeidskapitaal.

Het derde ingrediënt betreft de producten waarmee RESTaurant zijn gerechten maakt: van ‘afgekeurde’ paprika’s tot restvlees dat anders zou worden weggegooid.”

De toegang is op zaterdag gratis!

 

 

Bron: AD 19 juni 2013

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/culi-liefhebbers-opgelet/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.