Biologisch snacken op de Coolsingel

Begin 2014 opent Pomms’ een eerste vestiging en wel op de Coolsingel in Rotterdam. Tot nog toe werd met name catering op festivals en evenementen bediend met dit ambachtelijke concept/recept. Dagelijks zijn vers gesneden biologische friet en biologische kroketten (van rund en geitenkaas) beschikbaar als (h)eerlijk alternatief tussen de alleen al drie vestigingen van McDonald’s in diezelfde straat (!).

Trouwens, zowel voor de nieuwe locatie als ook voor de catering op locatie worden ook nog medewerkers gezocht. eetsmakelijk@pomms.nl 
Bron: http://www.pomms.nl/werken-bij-pomms/ eind 2013

Verantwoorde “kaas-aardappelcroquetten” maken we ook zelf. Loop wel eerst even langs de natuurvoedingsmarkt of -winkel.

Schil 1 kg biologische bloemige aardappelen en kook ze kruimig in gezouten water (even opstomen. Prak en laat afkoelen.

Meng dan goed met 1 biologisch ei, losgeklopt, 4 el slagroom, ruim 200 gram biologische Goudse kaas, geraspt, 1 el aardappelzetmeel, peper en zout naar smaak. Voeg verder toe wat je lekker vind, bijv. ½ tl vers geraspte nootmuskaat, of peterselie, selderij of lavas, fijngehakt.

Bebloem je handen en vorm 16 kleine, cilindervormige croquetten. Paneer die met nog 1 a 2 losgeklopte biologische eieren en een mengsel van 6 el paneermeel en 4 el Parmezaanse kaas, geraspt. Zet ze dan een uurtje in de koelkast.

Met 4 tegelijk afbakken in plantaardige olie; frituren op 190 ° C gedurende zo’n 3 minuten. Mijn oma maakte ze ook wel als platte koekjes in de koekenpan. Smullen.

Lekker met niets of een zelfgemaakte tomatensaus en een groene salade als maaltijd.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/biologisch-snacken-op-de-coolsingel/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.