All you can art

All you can artVoor de achtste keer streek ‘All You Can Art’ neer in het auditorium van de Kunsthal in Rotterdam. Een succesvolle samenwerking van het Instituto Buena Bista (IBB) uit Curacao en de Kunsthal waar het atelier van de Pauluskerk al jaren aan meedoet. Vorig jaar begon het kunstevenement ook in de kerkzaal van de Pauluskerk. Daar werd in de stiltehoek het atelier voor de kunstenaars ingericht. En de ruimte bij de preekstoel werd de expositieruimte. Later verhuisde alles naar de Kunsthal.

Take it away

Dit jaar had de Pauluskerk het bovenste platform in het auditorium, samen met Tirzo Martha, de nestor van All You Can Art. Er waren weer vier platforms. Op het eerste platform beneden zat een nieuwe groep: ‘Take It Away’. Dit is een inloopcentrum aan de Brielselaan in de Tarwewijk. Behalve koffie en thee drinken kunnen de bezoekers hier ook creatief bezig zijn. En dat deden ze dan ook tijdens hun verblijf in de Kunsthal. Maar ook de koffie en de lekkere hapjes vielen daar in de smaak.

Thuisbezorgd

Op het tweede platform werkte Roxanne Capriles samen met David Bade. Roxanne had een atelier vol met collage kunst opgezet met vooral knipsels uit tijdschriften. David Bade had hier, maar ook voor de ingang van de Kunsthal, een nieuw idee uitgewerkt: ‘Kunst thuisbezorgd’. Daar hoorde ook een stevige fiets bij met een mand voorop. Die kennen wij ook van de vele ‘riders’, die je lekker eten thuis komen bezorgen als je zelf niet kunt of wilt koken. Een paar honderd tekeningen en schilderijen stonden genummerd te wachten tot ze bezorgd zouden worden. Vooral de bewoners van Laurens Zorgcentra waren de geadresseerden.

Vliegers met wensen

Op het derde platform was Elvis Chen actief. Hij liet de bezoekers van de vooraf gemaakte zeshoekige frames vliegers maken. Op de Lange staarten van die vliegers konden ze dan hun wensen en uitspraken schrijven die zo door de vlieger naar de hemel werden opgeheven. Op een maandag toen de Kunsthal dicht was is men ook werkelijk naar Hoek van Holland gegaan om daar lekker op het strand te vliegeren.

Paulusatelier

Bovenaan was Tirzo Martha met de kunstenaars van het Paulusatelier zeer artistiek bezig. Deze werkplaats werd omgedoopt tot ‘Kapel van Eeuwigdurende Bijstand’. Het thema van de expositie was dit jaar: Zorg. Daarbij kan je wel wat hulp uit de hemel gebruiken.

Corrie had een groot drieluik gemaakt op drie grote postzakken van de Antillen met als thema: Beresjiet. Dit gaat over Genesis als God orde schept in de chaos en licht en duisternis van elkaar scheidt. Freerk had op dit thema ingehaakt en vreesde dat de Beresjiet helaas door de mens tot bereshit was gedegradeerd. Verder heeft hij week na week vele illustraties en teksten gemaakt met zijn vermaarde pointillistische techniek.

Duizenden kleurige stippels waren daar voor nodig. Janneman zat zowat elke dag te tekenen en heeft zo wel vier boeken vol getekend. Marco was helaas door ziekte verhinderd om zijn Magnum Opus van vorig jaar te voltooien. Bart haakte vroeg af omdat hij te weinig territorium tot zijn beschikking kreeg. Maar Esther maakte dat weer goed met een prachtig schilderij.

Afsluiting

Nieuw waren dit jaar de zes tuinhuisjes die op elk platform en ook buiten voor de ingang te vinden waren. En de Pauluskerk zat pal naast de keuken; voor Freerk een groot pluspunt! Op de website van de Kunsthal Is het evenement, waar aan ook de ateliers van Reakt en de studenten van de Summerschool hebben meegewerkt, te vinden. Op zondag 20 augustus was de daverende finissage van het evenement waarbij ook de diploma’s aan de studenten werden uitgereikt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/all-you-can-art-3/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: