All you can Art

Het open atelier in de Kunsthal in samenwerking met Instituto Buena Bista (IBB) uit Curaçao is voor het zesde jaar te zien en mee te maken. Nog tot en met deze zondag 5 september! Ondanks de corona is het doorgegaan. Niet alleen in Rotterdam maar ook in Amsterdam in het Rijksmuseum. Daar is door de kunstenaars een commentaar geleverd op de personages uit de tentoonstelling ‘Slavernij’ wat tot wonderlijke artistieke constructies heeft geleid. Er was zelfs een compleet schip met dienbladen als peddels en roer!

Maar ook in Rotterdam is er in het Auditorium van de Kunsthal een aantal creaties ontstaan op steeds hoger niveau. Er is zelfs een atelier met batik werk waar met de oorspronkelijke techniek van was en kleurstof op textiel is gewerkt met fraai resultaat.

En als in vorige jaren zoekt “All you can Art” weer samenwerking in de stad. Deden eerder ook de kunstenaars van de Pauluskerk mee, dit jaar zijn ook Reakt en Via Kunst van de Nico Adriaans Stichting betrokken bij het atelier in de Kunsthal.

Meer informatie is te vinden bij www.kunsthal.nl/allyoucanart Ga vooral nog kijken !

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/all-you-can-art-2/

1 reactie

  1. Vorige week heb ik die indrukwekkende tentoonstelling over de slavernij en de betrokkenheid van Nederland daarbij gezien in het Rijksmuseum. Indrukwekkend ! De tentoonstelling bestond uit het levensverhaal van een aantal tot slaaf gemaakte mensen in de oost en in de west en ook hier in ons eigen land. Want in Amsterdam, Middelburg en andere VOC steden was het sjiek als je als rijke koopman ook een slaaf in dienst had in je huis, geïmporteerd uit een van de koloniën. Maar Surapati bijvoorbeeld, bracht het op Java van bediende tot Paukenier te paard in het leger en veroverde tenslotte een rijk in zuidoost Java waar hij de koning van werd ! Anderen ging het helaas minder goed…
    All you can Art gaat dit jaar verder met de samenwerking met Reakt. Reakt heeft als organisatie van integratie voor cliënten uit de GGZ in de maatschappij er een aantal locaties bij gekregen die voorheen door Parnassia werden beheerd in de regio. Hierbij een mooie boerderij aan de Nesserdijk waar vroeger de schaapsherder Arie woonde die ook al met kunst bezig was. Denkraam wil in de komende periode deze locatie en ook andere bezoeken om er een verslag van uit te brengen op de website.
    Verder gaat All you can Art volgend jaar de hele maand Mei samenwerken met de Pauluskerk. We zien er naar uit en we zijn er bij !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.