“Dit bericht kan zelfs jij maken, Bas”. Deze toelichting kreeg ik van José toen ze bijgaand recept stuurde. Makkelijk te maken dus! Als ik het kan, kan iedereen het. En het is nog lekker ook! Uiteraard met de ‘complimenten’ van José.
Recept voor twee personen.
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen (vastkokende)
- 4 ons roodbaars met huid (of met andere harde witvis)
- ketjap
- 2 grote uien
- 1 zak doperwten met wortel
- knoflookpoeder
- cayennepeper
- masala
- komijnpoeder (klein beetje)
- Cheddarkaas
- Geraspte kaas
Bereiding
- De aardappels in plakken snijden en koken tot ze bijna gaar zijn.
- De uien in grove stukken snijden, en in de olijfolie zachtjes bakken met de knoflookpoeder, masala en de komijnpoeder.
- De vis in blokjes snijden (grod). Samen met de ketjap bij het uienmengsel doen en gaar laten worden.
- De ovenschaal de bodem insmeren met boter
- De helft van de aardappelplakjes er in doen en paneermeel erover. Vismengsel daar weer bovenop De wortel/doperwten er overheen. Rest van de aardappelplakken verdelen. Wat plakjes cheddarkaas en vervolgend de geraspte kaas er overheen
- Verwarm de oven op 185 graden, en laat het circa 40 minuten warm worden. Totdat de kaas goed is gesmolten!
Eet smakelijk!
Groet van José