38h W&G maakt deel uit van de Bed Bad Brood-campagne van Pauluskerk Vluchtelingenwerk en van het World Food Festival.
Het Guinness wereldrecord non-stop koken staat op naam van Rob Smink van Smink Culinair Cooking School in Nieuwleusen in Nederland. Hij kookte 36 uur en 58 minuten achter elkaar op 29 en 30 September 2012. Guinness World Records is de wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van wereldrecords.
Tijdens het World Food Festival gaan we in Rotterdam dit record verbreken. Robbert van Gammeren gaat de poging wagen. Met voeding die buitenmaats is, zoals de kromme komkommer en de dubbele tomaat. Hij wordt daarbij de volle 38 uur bijgestaan door Roland Versteeg. Robbert en Roland zijn de chef en souschef van Restaurant Fritschy.
Hij heeft vanaf nu (16 okt 14.30 uur) nog zo’n 8 uur te gaan en je kunt het live volgen via de
Bron: http://www.38hwasteandglory.nl/ d.d. 15 okt 2013