Zakgeld boeven moet worden verlaagd

Gevangenen mogen veel te veel geld hebben. Daardoor ontstaan er conflicten, machtspelletjes en worden gedetineerden gechanteerd in de gevangenissen.

Dat zegt CDA-kamerlid Oskamp. Hij vindt het maar niks dat delinquenten 500 euro op hun bankrekeningnummer laten overschrijven waar ze bijvoorbeeld sigaretten of shag kunnen kopen in de gevangenissen. “Geld is dan een middel om vrienden en vijanden mee te maken. Zo’n chantagemiddel wil je niet in de gevangenis”.

Oskamp merkt bijvoorbeeld dat Hells Angels fondsen hebben opgericht om 500 euro per maand te kunnen overschrijven aan hun maten in de gevangenis.

Het CDA dient overmorgen een voorstel in om het zakgeld te verlagen waar een meerderheid in de kamer van VVD, SP en PVV positief over is. De gevangenen zouden maximaal 100 euro mogen ontvangen in een gesloten inrichting en 250 euro in een half gesloten inrichting. “Liefst 500 euro is absurd. Je hebt centen nodig voor een zak chips of een pakje sigaretten. Van meer geld komt narigheid”, aldus Oskam.  

VVD-kamerlid Van der Steur is het met zijn collega eens dat het zakgeld moet worden verlaagd. Hij wil dat gevangenen alleen een bedrag ontvangen als ze daarvoor willen werken.

Bron: De Telegraaf, dinsdag 7 oktober 2014

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/18966-2/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.